Zoran je veliki heroj: Sam odgaja četiri kćerke, a sudbina se još jednom grubo poigrala s njim

Ovaj otac kaže da se za svoju decu bori kako zna i može, ali mnogo je teško

 • 3
Čačak – Zoran Tutunović je samohrani otac i živi sam sa četiri kćerke. Marija, Anđelija, Stojka i Milica Foto: RINA

Zoran Tutunović je samohrani otac i živi sam sa četiri kćerke. Marija, Anđelija, Stojka i Milica sunce su njegovog neba i ništa mu nije teško da radi kako bi svojim mezimicama obezbedio sve što im je potrebno. Međutim, sudbina se još jednom grubo poigrala sa ovim Čačaninom, jer najmlađa Milica od rođenja ima problem sa vidom.

- Od njenog rođenja vodimo bitku da ona progleda. Slepa je zbog katarakte na oba oka. Zahvaljujući novcu koji smo skupili zahavljajući dobrim ljudima pre četiri godine Milica je otišla na operaciju u Rusiju, gde joj se vid vratio, ali njena borba za potpuno ozdravljenje i dalje traje. Neophodno je da ide na terapije u Novi Sad, a ja to pored svih izdataka ne mogu da joj priuštim - kaže Zoran.

Ovaj otac kaže da se za svoju decu bori kako zna i može, ali mnogo je teško. Porodicu iuzdržava svojim danonočćnim radom, a svi znaju da posao ne bira i da je jedan od najvrednijih ljudi u ovom kraju.

- Čistim trimerom šiblje pored puteva, dvorišta, zaparloženih njiva… i nemamo više nikakvih primanja. Zato sam ponovo u potpuno beznadežnoj situaciji i prinuđen da se još jednom obratim dobrim ljudima za pomoć. Za Milicu, ali i Mariju, Anđeliju i Stojku borim se svim silama, ne samo da im omogućim najosnovnije, već nekako i nadomestim to što su ostale uskraćene za majčinsku ljubav, što je posebno težak zadatak. Ne znam ni da li sam mu dorastao, ali ono što sigurno znam, to je da moram probati i učiniti sve da im omogućim zdravo odrastanje - istakao je požrtvovani otac Zoran.

Svestan je da će još dosta vode proteći Moravom dok Milica konačno ne nadoknadi izgubljeno u periodu života kada je živela u potpunom mraku, jer iako je Milica fizički mnogo napredovala, psihički je na nivou deteta od tri godine. A da bude još teže, iako je 25. juna napunila šest godina, ne govori.

Zato se otac Zoran toliko bori da joj omogući ne samo očne stimulacije kako bi poboljšao vid, već i sve drugo što je neophodno kako bi Milica jednog dana postala samostalna i uživala u čarima detinjstva kao i njene starije sestre, pa makar morao i na kolenima da moli.

(Telegraf.rs/RINA)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

 • Gde ste bogatasi...

  20. jul 2020 | 11:53

  Gde su da pomognu ovi koji se slikaju sa besnim kolima, skupim krpetinama, po raznim luksuznim destinacijama... ? Ne znam samo kome pokazuju to sve u ovoj zemlji, kome li se hvale... i da li se sete pomoci ovakvim ljudima?!

 • 011

  20. jul 2020 | 11:27

  E pa ja sada pitam desu junaci koji glume sa besnim kolima po putevima a nisu u stanje da pomogu coveku barem malo.

 • Vesna Rašić

  20. jul 2020 | 22:46

  Kako moze da se pomogne porodici?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA