Svedok ubistva Ćuruvije traži punu zaštitu!

Njegove tvrdnje, koje je bio spreman odmah da ispriča, podudaraju se s drugim dokazima koji su do sada prikupljeni i koji vode do Državne bezbednosti

Likvidacija vlasnika "Dnevnog telegrafa" Slavka Ćuruvije mogla bi da bude razrešena uz pomoć insajdera za koga se dosad nije znalo, saznaje "Blic". On se nedavno prijavio Komisiji za istraživanje ubistva novinara.

- Njegove tvrdnje, koje je bio spreman odmah da ispriča, podudaraju se s drugim dokazima koji su do sada prikupljeni i koji vode do Državne bezbednosti. On je pokazao spremnost da da zvaničnu detaljnu izjavu koja bi u potpunosti razotkrila ubistvo Ćuruvije, ali traži punu zaštitu - kaže izvor ovog dnevnog lista.

Ime ovog svedoka zasad se drži u strogoj tajnosti.

Dosadašnjom istragom je otkriveno da je šef beogradskog Centra DB Milan Radonjić, koji je izdavao naređenja o striktnom 24-časovnom praćenju Ćuruvije, na dan ubistva novinara to činio i iz centrale JUL-a na Dorćolu.

Rešenost da se ovaj slučaj istraži do kraja pokazao je i prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić, koji je poručio da će podneti ostavku ako se ne nađu ubice Ćuruvije.

(Telegraf.rs / Izvor: Blic)