Predsednik Kine čekao u redu za piroške s lukom!

ŽKineski predsednik Sji Ðinping izazvao je pravu senzaciju kada je ušao u jedan pekinški restoran, stao u red da kupi svoje omiljeno jelo, a potom iz džepa izvadio novac i platio piroške sa svinjetinom i lukom, zelenim povrćem i prženom džigericom

Kineski predsednik Sji Ðinping izazvao je pravu senzaciju kada je ušao u jedan pekinški restoran, stao u red da kupi svoje omiljeno jelo, a potom iz džepa izvadio novac i platio piroške sa svinjetinom i lukom, zelenim povrćem i prženom džigericom.

Očigledno želeći da "uglanca" svoju reputaciju običnog čoveka, Sji je svratio u popularni lokalni restoran "Kingfeng" i kupio obrok koji košta 21 juan (3,50 dolara), preneli su državni kineski mediji.

Fotografije i video snimci posete kineskog predsednika ovom restoranu brzo su se našli na kineskom Internetu, a neki korisnici su ih pozdravili sa iznenađenjem i odobravanjem, u zemlji u kojoj se lideri retko kad mogu videti u javnosti, navodi AFP.

- Pitajte ga koliko košta kilogram piroški. Mislite li da zna? - napisao je jedan neimpresionirani korisnik kineskog Interneta, dok je drugi upitao: "Da li ste ikada videli nekog pokrajinskog ili okružnog zvaničnika, a kamoli predsednika države da sam sebi kupuje piroške?"

Kineski predsednici i njihovi vrhovni lideri retko kad izlaze iz Džongnanhaija, kompleksa pod jakom obezbeđenjem u kome se nalazi sedište centralne vlade, pa se retko i sreću sa običnim stanovnicima Pekinga.

(Telegraf.rs / Tanjug)