ROMIĆ: Odbio sam da budem zaštićeni svedok! (VIDEO)

Bivši operativac Državne bezbednosti (DB) Ratko Romić, koji je danas uhapšen u Beogradu, zbog sumnje da je učestvovao u ubistvu Slavka Ćuruvije, ekipi emisije "Goli život" izneo je niz detalja o kojima se do sada ćutalo

Bivši operativac Državne bezbednosti (DB) Ratko Romić, koji je danas uhapšen u Beogradu, zbog sumnje da je učestvovao u ubistvu Slavka Ćuruvije, dan ranije na snimanju emisije "Goli život" izneo je niz detalja o kojima se do sada ćutalo.

"Uhapsiće me sutra",  rekao je Romić, po završetku snimanja, a onda nastavio: "Doduše, možda to bude i utorak, na sredu!"

O ubistvu Slavka Ćuruvije, Romić je tom prilikom rekao:

"Pristao sam na poligraf i želeo da odgovorim na sva pitanja,vezano za ubistvo Slavka Ćuruvije i atentatu na Vuka Draškovića, mada mi je advokat savetovao da to ne radim. Rekao sam im da ću odgvoriti, a kad budu videli da nemam nikakve veze, da me vrate kući. Odbili su, i rekli da moram u CZ. Kad su me posle sedam dana pitali za poligraf, odbio sam. Kažu: pa pre nedelju dana ste pristali, a ja njima "da, ali sada neću!“

Romić je ispričao i da mu je u tužilaštvu, Prijić nudio status zaštićenog svedoka.

- Nudili su mi da preuzmu finansiranje porodice i mene, za neke informacije, ali sam odbio. Prijić je bio jako ljut. Nije bilo potrebe da prihvatim da budem zaštićeni svedok - rekao je Romić.

U akciji "Sablja“ ispričao je, rekao je Romić, svoja saznanja o "belom golfu“, a i o Mirosavu Kuraku, koji je takođe bio uhapšen i proveo nekoliko meseci u Centralnom zatvoru.

- S njim nije napravljena nijedna službena beleška! Niti sa mnom. To dovoljno govori! A bio sam dugo operativac i imao sam neka saznanja!

Romić je obajsnio i ko je sve ispitivao srpske operativce u akciji "Sablja“, posle ubustva premijera Đinđića.

Celu emisiju možete pogledati večeras u 22 časa na televiziji "Hepi".

(Telegraf.rs)