JUG SRBIJE: Norvežanin vehabija ubijen u oružanom napadu na Žandarmeriju!

Pripadnici Žandarmerije su državljanina Norveške, Tesnesa Knuta Stanojevskog, doterali do kuće u kojoj je živeo, i tu ubili u obostranoj razmeni vatre. Norvežanin bio oženjen Makedonkom, s kojom je živeo u naselju Železnička stanica u Preševu

Tesnes Knut Stanojevski (39), državljanin Norveške makedonskog porekla, a za koga se sumnja da je pripadnik pokreta vehabija, likvidiran je jutros nešto pre 8 časova u Preševu, nedaleko od železničke stanice.

Stanojevski je prethodno napao pripadnika Žandarmerije i naneo mu teške telesne povrede. Napadač, po izgledu vehabija, sa bradom na licu i kratkim pantalonama, koji od novembra prošle godine ima prijavljen boravak u Preševu, ciglom je udario i onesvestio žandarma na straži.

Zatim je onesvešćenom pripadniku MUP-a oteo pušku i ispalio nekoliko nekontrolisanih rafala. Napadač je pobegao ka kući u kojoj živi njegova žena. U trenutku kada su pripadnici Žandarmerije i Granične policije prišli kući, Stanojevski je ispalio nekoliko rafala na njih. Policija je odgovorila na vatru i ranila napadača. Regovala je Hitna pomoć, ali napadaču nije bilo spasa. Istragom je utvrđeno da su pripadnici MUP-a ispoštovali sve zakonske procedure.

Prema nezvaničnim saznanjima, pripadnik Žandarmerije je teže povređen u predelu glave, a motiv napada nije poznat. Portparol Policijske uprave u Vranju Dragan Stamenković kazao je da će se policija o tom slučaju oglasiti pošto bude završen uviđaj. Napad na žandarma se desio oko 8 sati ispred Doma mladih gde je smeštena kuhinja koju koristi Žandarmerija.

U preševskom naselju Železnička stanica jutros je napadnut i povređen pripadnik Žandarmerije, koji se u tom trenutku nalazio na stražarskom mestu.

Kako se saznaje iz nezvaničnih izvora u Preševu, žandarma je tupim predmetom napao državljanin neke od severnoervropskih zemalja, koji je uredno prijavio boravak u Preševu.

Pripadnik Žandarmerije je teže povređen u predelu glave, a motiv napada nije poznat.

(Telegraf.rs / Beta)