Interpol Beograd raspisao međunarodnu poternicu za Orićem

Interpol Beograd je putem Interpolovog međunarodnog kanala za razmenu informacija dostavio svim članicama Interpola međunarodne poternice za Naserom Orićem i Hakijom Meholićem u cilju njihovog hapšenja

Interpol Srbije raspisao je difuzne poternice za Naserom Orićem i Hakijom Meholjićem, koje srpsko tužilaštvo sumnjiči za zločine nad Srbima u Podrinju tokom 1992. godine, javila je večeras Televizija Federacije BiH.

- Interpol Beograd je putem Interpolovog međunarodnog kanala za razmenu informacija dostavio svim članicama Interpola međunarodne poternice za Naserom Orićem i Hakijom Meholićem u cilju njihovog hapšenja - saopšteno je Televizji Federacije BiH iz Direkcije za koordinaciju policijskih tela BiH.

S obzirom na to da se radi o državljanima BiH, Direkcija za koordinaciju policijskih tela BiH je navela da će obavestiti Ministarstvo pravde BiH, koje će proceniti preduzimanje mera i radnji iz svoje nadležnosti.

Federalna televizija je javila da će u naredna dva dana centrala Interpola u Lionu odlučiti da li će za Orićem i Meholjićem biti raspisana i "crvena poternica".

(Telegraf.rs / Beta)