Crna Gora platila 100.000 evra za imovinu narko bosova

Za zaplenjenu imovinu odbeglih narko bosova, Darka Šarića i Safeta Kalića, država izdvaja iz budžeta toliko velike cifre da je Uprava za imovinu morala da izdaje njihove objekte

Crna Gora je za održavanje zaplenjene imovine odbeglih narko bosova Darka Šarića i Safeta Kalića, koja se procenjuje na oko 40 miliona evra, u protekle tri godine potrošila više od 100.000 evra, prenose današnji podgorički mediji.

Uprava za imovinu, u čijoj nadležnosti su brojne oduzete parcele, stanovi, kuće i poslovni objekti, kao i građevinska mehanizacija i automobili, lane je na ime troškova održavanja te imovine potrošila 46.000 evra.

- Troškovi osiguranja objekata u 2013. godini iznosili su 10.000 evra, dok je za fizičko obezbeđenje objekata, na ime plata sedam radnika koji obavljaju te poslove, izdvojeno još 36.000 evra - saopšteno je iz crnogorske Uprave za imovinu.

Od oduzete imovine Uprava za imovinu, do sada, izdala je u zakup benzinsku stanicu braće Šarić u Pljevljima, kao i njihovu građevinsku firmu u tom gradu. Nedavno je potpisan i ugovor o davanju u zakup dela privremeno oduzetih objekata Safeta Kalića u Rožajama.

(Telegraf.rs / Tanjug)