SMRT LOVCA NA KROKODILE: Raža je izbola Irvina više od 100 puta!

Prvi put od smrti popularnog "lovca na krokodila" Stivena Irvina, njegov snimatelj Džastin Lijons ispričao je šta se stvarno dogodilo

Prvi put od smrti popularnog "lovca na krokodila" Stivena Irvina, njegov snimatelj Džastin Lijons, koji je zajedno sa njim zaronio u moru u blizini Kvinislanda u Australiji tog tragičnog dana kada je stradao od uboda raže, ispričao je šta se dogodilo.

Prema njegovim rečima, njih su dvojica snimali dokumentarnu seriju o najopasnijim životinjama u okeanu, kada je ogromna raža prišla Irvinu.

- Video sam kako ga je raža izbola stotinu puta. Kada sam pomerio kameru video sam da je oko Stiva nastala velika lokva krvi - ispričao je snimatelj opovrgnuvši pritom ranije izveštaje koji su govorili da je Irvin uklonio ražinu bodlju iz svojih grudi.

Prema rečima Lijonsa bodlja je bila šiljasta i prošla je kroz Irvinove grudi kao kroz puter.

- Bio je jako tih. Govorio sam mu da misli na svoju decu i da se drži. Tada me je smireno pogledao i rekaomi: "Umirem". To je bilo poslednje što je rekao - ispričao je Lijons, koji je snimio trenutak kada je raža izbola "lovca na krokodile".

Podsetimo, Stiv Irvin je stekao svetsku slavu kao neustrašiv poznavalac krokodila i australijske divljine. Zahvaljujući ogromnom entuzijazmu kojim je prenosio svoje znanje i često vrlo opasnim situacijama iz kojih se s lakoćom izvlačio, Irvinove pustolovine su vrlo brzo prešle granice rodne Australije.

- Bio je jedinstven. Bio je omiljen ne samo u Australiji nego i širom sveta - rekao svojevremno Džon Hauard, premijer Australije.

Stiv Irvin je ceo život proveo sa životinjama. "Park za reptile" koji su držali njegovi roditelji pretvorio je u jednu od najposećenijih turističkih atrakcija u Australiji, proslavio se nekovencionalnom serijom dokumentaraca, a čak ni žestoke kritike što je pre dve godine hranio krokodila sa jednomesečnim sinom u naručju nisu mu smanjile popularnost.

- Svet je izgubio velikog i strastvenog zaštitnika životinjskog carstva i divljine. Umro je radeći ono što najviše voli i najbolje ume - kazao je tada Džon Stejton, Irvinov prijatelj.

Irvin je umro u 44. godini snimajući novi serijal pod nazivom "Najopasnije životinje u okeanu".

(Telegraf.rs)