INCIDENT NA DUNAVU: Brod odvalio deo konstrukcije Pančevačkog mosta! (FOTO)

Na alko testu je utvrđeno da kapetan i operater na dizalici nisu bili pod dejstvom alkohola u trenutku kada je Krka udarila u središnji deo mosta, koji se nalazi na međunarodnom plovnom putu

Brod "Krka" preduzeća "Heroj Pinki" zakačio je konstrukciju Pančevačkog mosta na Dunavu. Tom prilikom obrušio se deo metalne konstrukcije mosta koji nosi određene kablove.

Konstrukcija u dužini od oko 12 metara trenutno visi nad Dunavom, na visini od oko 1.5 metara od površine vode. Zbog opasnosti po ljude na gliserima i čamcima Rečna policija dežura u zoni mosta na plovnom putu. Kapetanija je preusmerila vodeni saobraćaj uz levu obalu Dunava.

Trenutno predstavnici Železnica Srbije utvrđuju koji su kablovi ostećeni i koje mere će biti preduzete kako bi se otkinuti deo konstrukcije bezbedno uklonio.

Podsećao, Pančevacki most izgrađen je 1935. godine. Delimično je srušen tokom bombardovanja 1941. godine. Obnovljen je i proširen 1946. godine.

Danas je utvrđeno da je konstrukciju mosta zakačila dizalica-kran sa broda Krka. Na alko testu je utvrđeno da kapetan i operater na dizalici nisu bili pod dejstvom alkohola u trenutku kada je Krka udarila u središnji deo mosta, koji se nalazi na međunarodnom plovnom putu.

(Telegraf.rs)