PRAJD IZ UGLA ŠETAČA: Ovako smo se "drugarica" i ja ljubile dok su crkvena zvona zvonila! (FOTO)

Ovogodišnji Prajd prošao je bez incidenata, učesnici ove manifestacije su završili svoju šetnju nakon čega je usledila žurka ispred Skupštine grada. Ovom prilikom, okupljenim pripadnicima LGBT populacije obratio se poznati gej-aktivista i jedan od organizatora, Boban Stojanović koji je ovom prilikom "filmski" poljubio svog partnera uz rečenicu: "Da vam pokažemo da to nije ništa strašno!"

Povoka pripadnika Prajda koja broji 3000 ljudi, krenula je oko 12 časova iz ulice Kneza Miloša gde su se učesnici ove manifestacije prethodno okupljali. Kolona je krenula uz muziku i zvuke pištaljki u pravcu Skupštine grada gde je planirano da bude održana žurka i performans zatvaranje ovogodišnjeg Prajda.

Parada ponosa održana je u najboljem redu i bez većih incidenata osim što je postojala konstantna tenzija i koškanje između opripadnika ekstremno desničarskih grupa, navijača i obezbeđenja. Učesnici Prajda odali su počast svim žrtvama nasilja u Srbiji kada su se začula crkvena zvona.

- Najromantičnije mi je bilo kada sam poljubila svoju devojku kada su se čula crkvena zvona - kaže za Telegraf jedna od učesnica koja je želela da ostane anonimna.

Kolona LGBT pripadnika prošla je isplaniranom trasom uz pozdravljanje mnogobrojnih građana koji su gledali sa prozora kretanje povorke.

Sporadični incidenti su se dešavali samo na obodima beogradskog Prajda, a na ulicama Beograda su se mogli čuti muzika, zvuci pištaljki i helikopter koji je neprestano kružio iznad dela grada kojim su se kretali pripadnici LGBT populacije.

Učesnici Prajda su stigli do Skupštine grada bez incidenata gde je postavljeno ozvučenje i gde se čeka poičetak žurke. Okupljeni su bili vidno veseli ističući razne transparente, posebno onaj na kojem piše "Dogodine u Jagodini", najavljujući da će Jagodina biti sledeći grad u kojem će se održati ovakva manifestacija.

Na govornici ispred Skupštine, okupljenim učesnicima Prajda, obratio se poznati gej-aktivista i jedan od organizatora Boban Stojanović koji je ovom prilikom "filmski" poljubio svog partnera uz rečenicu: "Da vam pokažemo da to nije ništa strašno!"

(Telegraf.rs)