KO SE NAJEO LUKA I STAO VAM NA NOGU?! Okrenite se, ovo se dešava u prevozu iza vas!

Za manje od pet sekundi možete ostati bez novčanika. Bus Plus nosite sa sobom uvek i svuda, a od nehigijene drugih putnika i užasnog smrada neće vas ništa sačuvati

Koliko puta dnevno ste prinuđeni da koristite gradski prevoz? Za sve one koji nemaju svoj automobil ili neko drugo prevozno sredstvo kojim bi se mogli kretati kroz prestonicu Srbije, imamo loše vesti.

Gaženje, neprijatni mirisi, svađe i slične stvari, presrešće vas sigurno u nekom od autobusa.

Putnici su toliko navikli na ovakve pojave, da sada ni ne obraćaju previše pažnje. Ali, putovanja uvek nose neka iznenađenja, pa tako nikada ne možete biti spremni baš na sve.

Zbog toga smo vam spremili listu neprijatnosti, koja će vas najviše iznervirati dok kružite Beogradom u nekom od gradskih autobusa.

Spremite se, polećemo:

1. KATASTROFALNI ZADAH:

Neko se najeo luka, a vi ste primorani da u ogromnoj gužvi stojite tik ispred njega. Lukčina vam se uvlači u nozdrve i imate osećaj da želite da umrete. Nemate gde da se sklonite i primorani ste da trpite ili da napustite vozilo.

Užasna situacija, iz koje gotovo da nema izlaza. Ako je vrućina, otvaranje prozora vam neće pomoći.

2. (NE)HIGIJENA:

Slično kao sa lukom, samo za nijansu gore.

Neki ljudi nemaju vremena da se istuširaju, pa tako ulete u prevoz i ostalima naprave pometnju. Jedno od rešenja je da preko nosa navučete deo odeće ili da se udaljite na drugi kraj vozila.

3. URLANJE PREKO TELEFONA:

Ako ste mislili da ćete pronaći mir u putu - grdno ste se prevarili. Preko puta vas će sedeti neko ko će vrištati u svoj telefon:

- Draganeeee, je l me čuješ????Aloooo!!!

Od ovoga nećete čuti svoje misli.

4. HAPŠENJE:

Od skoro, u prevozu vas mogu i uhapsiti. Ako nemate Bus-Plus karticu, kontrolor će vas izbaciti iz vozila, a zatim će vas komunalci odvesti do najbliže stanice. 

Čuvajte svoju kartu, očitavajte je i nosite...inače...ne piše vam se dobro.

5. GAŽENJE:

Taman ste kupili nove cipele, kad ono - užas - posle par minuta, neko vas je zgazio u vožnji i uništio vašu obuću. Ovo dovodi do ludila, zar ne?

Udahnite duboko, i ostanite mirni - ovo nije ni prvi ni poslednji put da se ovakav incident dogodi. Sledeći put ponesite neke stare patike.

6. JURNJAVA OKO SLOBODNOG SEDIŠTA:

Dok ulazite u neki od autobusa, sa svih strana će vas gurati u potrazi za slobodnim mestom.

Pazite da se ne povredite, dok pomahnitali putnici jure ka sedištima. Ako baš želite da sednete, spremite se za borbu.

7. DŽEPARENJE:

Autobus je jedno od omiljenih mesta beogradskih džeparoša. Pogotovo linije koje staju na Zelenom vencu i čiji su putnici već godinama unazad na meti ovih razbojnika.

Obratite pažnju na novčanike, torbe i džepove, jer su lopovi postali toliko spretni da zaista nećete primetiti kada vam izvuku novac “iz ruku”. Autobusi su idealna mesta za krađu, jer džeparoši koriste gužvu i komešanje kako bi na lagan način došli do svog plena.

8. NEPRISTOJNO BULJENJE:

Dok stojite ili sedite, kraičkom oka možete primetiti da vas neko posmatra. Ovakvo buljenje je krajnje neprijatno, ali je neverovatno koliko je ova pojava česta.

Probajte i vi da buljite u njih, možda pomogne.

9. POVREDE:

Ono što može biti opasno tokom vožnje su povrede, nastale usled naglog kočenja autobusa ili putnikove nepažnje. Dovoljan je samo jedan trenutak i lako se možete naći na podu vozila.

Kako ne biste dolazili u potencijalnu opasnost, zauzmite slobodno mesto ili se čvrsto uhvatite za drzač ili šipku.

10. GLASNA MUZIKA:

U sedam ujutru, dok idete na posao polu  budni, neka fensi devojka seda pored vas i pušta najnovije turbo - folk hitove. 

Napomena - nosite svoje slušalice sa sobom, ili promenite sedište.

(Telegraf.rs)