DIREKTOR VAJBERA U BEOGRADU: Evo sa kim je proveo dan i šta je radio (FOTO)

- Grad Beograd je jedina lokalna samouprava u ovom delu Evrope koja je počela da koristi uslugu "Viber public chats" koja, već ima 4.500 korisnika - istakao je Siniša Mali

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali ugostio je danas direktora kompanije "Viber" za ceo svet Majkla Šmilova da bi, potom odigrali utakmicu sa najmlađim hokejašima Partizana na otvorenom klizalištu koje je, u okviru manifestacije "Beogradska zima", otvoreno na Trgu Nikole Pašića.

"BEOGRADSKI ČITAČ" JE NOVA DUŠA BEOGRADA: Otkriven spomenik u Čuburskom parku! (FOTO)

Mali je istakao da je tema sastanka, u Skupštini grada, bila kako da se srpska prestonica uključi u nove tehnologije i komunikaciju s građanima.

- Grad Beograd je jedina lokalna samouprava u ovom delu Evrope koja je počela da koristi uslugu "Viber public chats" koja, već ima 4.500 korisnika. S njima Grad Beograd direktno komunicira oko događaja koji su važni za njih i ostale građane glavnog grada - ukazao je gradonačelnik.

On je podsetio da Grad Beograd koristi Fejsbuk i Instagram kao sredstva komunikacije sa građanima prestonice, kao i druge načine savremenog komuniciranja.

- Naš cilj je da se upravo "Viber" koristi u što većem obimu, jer je reč o besplatnoj usluzi koju trenutno koristi 2,6 miliona građana u Srbiji. Takođe, cilj nam je da postojeći sistem poboljšamo kako bi još efikasnije bili u kontanku sa Beograđanima - naveo je Mali.

Šmilov se zahavalio gradonačelniku na gostoprimstvu i izrazio zadovoljstvo jer Grad Beograd koristiti usluge "Viber-a".

Događaju su, pored velikog broja građana, prisustvovali i sekretarka za privredu Grada Beograda Tijana Maljković i direktor Beokom - servisa Darko Glavaš.

(Telegraf.rs / Beoinfo)