(EKSKLUZIVNO) Videli ste PROKOP juče, ali nemate pojma kako će tek SVEMIRSKI ova stanica izgledati 2018. godine! (FOTO)

Do kraja 2018. godine u potpunosti će biti rasčišćen prostor oko Savskog amfiteatra, kada će glavna Železnička stanica u Beogradu biti premeštena na lokaciju Prokopa

Čelnici Grada Beograda i Vlade Srbije obavezali su se da do kraja 2018. godine u potpunosti rasčiste prostor oko Savskog amfiteatra, kada će glavna železnička stanica u Beogradu biti premeštena na lokaciju Prokop!

OŽIVELI SMO SRPSKI SAN STAR 40 GODINA - IŠLI SMO U PROKOP VOZOM! Evo šta nam se dogodilo... (FOTO) (VIDEO)

VUČIĆ PUSTIO PROKOP U RAD! Posle 40 GODINA u funkciji 8 koloseka na kojima nam zavidi EVROPA (FOTO) (VIDEO)

Zbog toga Telegraf svojim čitaocima ekskluzivno donosi fotografiju krajnjeg nacrta ovog kapitalnog projekta, na koji Beograđani čekaju više od 40 godina.

Tačnije, gradnja beogradskog Skadra na Bojani, kako mnogi nazivaju Prokop stanicu, počela je davne 1977. godine, a na kraju 2018. godine napokon će da dobije izgled kakav zaslužuje.

Prvih osam koloseka "Beograd -stanice" u rad je pustio premijer Srbije Aleksandar Vučić, u društvu ministarke za građevinu Zorane Mihajlović, ljudi iz Železnica Srbije, projektanata i nestrpljivih građana.

Prva faza radova trajala je 420 dana, dok je vrednost ugovora iznosila oko 25,8 miliona evra obezbeđenih iz kuvajtskog kredita.

Radovi na drugoj fazi bi trebalo da počnu u martu, a u njih će se uložiti oko 40 miliona evra. Takođe se očekuje da se pristupne saobraćajnice do Prokopa iz Bulevara Aleksandra Karađorđevića završe do kraja godine, a u narednim godinama i one sa auto-puta.

Za izmeštanje glavne Železničke stanice predviđeno je oko godinu dana, a završetak radova se očekuje u naredne dve godine.

(Telegraf.rs)