Uvodi se komunalni red oko svih beogradskih pijaca!

- Trenutno se uređuje komunalni red na Banjičkoj pijaci, a uklonjeni su nelegalni preprodavci i ostalo je da se uredi signalizacija, osvetljenje, zelen površine i zaštitni stubići, kako bi se predupredilo rpethodno stanje - rekla je gradska sekretarka Zagorka Panić

Gradska sekretarka za inspekcijske poslove Zagorka Panić izjavila je da je sistemski rešen komunalni nered oko Vidikovačke pijace, dok se na isti način očekuje uređenje oko Banjičke i Bajlonijeve pijace, a u perspektivi uvođenje reda oko svih tržnica u prestnonici.

Sve je urađeno u skladu s Odlukom o komunalnom redu, a posao o daljem održavanju komunalnog reda prepušten je inspekciji opštine Rakovica i Čukarica, na čijoj se teritoriji nalazi Vidikovačka pijaca, istakla je Panić u Beogradskoj hronici.

- Trenutno se uređuje komunalni red  na Banjičkoj pijaci. Uklonjeni su nelegalni preprodavci i ostalo je da se uredi signalizacija, osvetljenje, zelene površine i zaštitni stubići, kako bi se predupredilo prethodno stanje - ukazala je gradska sekretarka.

Ona je najavila i rešavanje komunalnog nereda i oko kineskog tržnog centra na Novom Beogradu po principu kako se rešava problem s prodavnicama knjiga u Kosovksoj ulici, gde je znatno smanjen njihov broj. Inspekcija, kako je istakla, ima veliku pomoć od "Gradske čistoće", kada je u pitanju uništavanje kontejnerske robe i Tržišne i Veterinarske inspekcije, kada je u pitanju hrana, kao i Komunalne policije, kada je u pitanju buka iz ugostiteljskih objekata.

Prema njenim rečima, nastavlja se borba protiv nelegalnih taksista i nelegalno izgrađenih objekata, te da je popisano oko 2,000 nelegalnih objekata u Beogradu, za koje nije podnet zahtev za legalizaciju.

(Telegraf.rs)