Najstariji stanovnici Zvezdare "dočekali" prvi Klub za stare

Prema rečima Siniše Malog, ovakav klub će biti otvoren i na levoj obali Dunava, na Paliluli, kao i u Malom Mokrom Lugu

Otvaranje klubova za stare u Beogradu je naš način da kažemo hvala za to što ste nam pomogli da poslednje dve godine sprovedemo reforme i da Srbija ponovo postane ekonomski jaka i snažna zemlja, poručio je danas gradonačelnik Beograda Siniša Mali prilikom otvaranja prvog Kluba za stare u opštini Zvezdara.

ČEDOMIR JOVANOVIĆ U RAZGOVORU SA PENZIONERIMA: Potrebna nam je podrška najiskusnijih

- Obećanje koje smo dali, a to je da i Zvezdara dobije Klub za starije sugrađane, sada smo i ispunili. Sugrađani u ovoj opštini od 1982. godine čekaju ovakav klub. U proteklom periodu smo otvorili klubove ovakvog tipa na Paliluli, u Rakovici, Zemunu, Novom Beogradu i na tome nećemo stati jer želimo da svaka opština ima barem jedan klub. Potrebno je što više ovakvih klubova kako bi najstariji kvalitetno provodili svoje vreme - istakao je Mali.

Naša obaveza je da brinemo o najstarijim sugrađanima, rekao je gradonačelnik, i dodao da smo bogati i humani onoliko koliko brinemo o onima koji su nas najviše zadužili.

VESIĆ: Na Vračaru je potrebno mnogo više dnevnih klubova za naše najstarije sugrađane! (FOTO)

- U ovim klubovima imate priliku da kvalitetno provodite svoje slobodno vreme, da se bavite raznim aktivnostima koje ćemo zajedno sa vama da organizujemo, kao što su promotivne aktivnosti, krstarenja, izleti... Moje iskustvo u svim aktivnostima koje smo zajedno radili govori da ste vi mnogo kreativniji i više energije imate nego mnogi od nas. Imaćete i moju podršku za prodaju i promociju vaših rukotvorina. Važno je da zadržite svoju energiju jer ona pokreće i nas - poručio je Mali.

Prema njegovim rečima, ovakav klub će biti otvoren i na levoj obali Dunava, na Paliluli, kao i u Malom Mokrom Lugu.

(VIDEO) DOBAR PROVOD NIJE SAMO U KAFANI: Evo kako je to kada penzioneri slave rođendan sa GRADONAČELNIKOM!

Direktorka Gerontološkog centra Beograda Suzana Mišić je zahvalila Gradu Beogradu na tome što je obezbeđen prostor za Klub za stare na Zvezdari, kao i novac za njegovu adaptaciju.

KARAOKE PENZIONERI: Totalno će vas raspametiti kako pevaju i druže se naši stari sugrađani (VIDEO)

Uloženo je gotovo šest miliona dinara u adaptaciju prostora i opremu, navela je ona i pozvala korisnike da budu aktivni članovi društva i da učestvuju u svim događanjima koja će biti organizovana.

Gradonačelnik otvorio Dnevni klub za stare u Zemunu (FOTO)

Otvaranju Kluba za stare na Zvezdari prisustvovale su i članica Gradskog veća Vesna Ivić, sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević i narodna poslanica Aleksandra Tomić.

(Telegraf.rs)