Ovako su Kinezi u Bloku 70 dočekali svog predsednika! (FOTO)

Oni su postavili transparent "Predsedniče Xi Jinping dobrodošli u Srbiju", a osim poruke stavljene su srpska i kineska zastava

Foto: Telegraf

Predsednik Kine Si Đinping stigao je danas oko 13.40 sati na beogradski aerodrom "Nikola Tesla" u trodnevnu posetu Srbiji, što je prva poseta jednog kineskog predsednika našoj zemlji posle viš eod 30 godina.

(UŽIVO) ISTORIJSKA POSETA KINESKOG PREDSEDNIKA: Si Đinpinga dočekali sa pogačom, a onda se on obratio na SRPSKOM! (FOTO)

Predsednika Kine na aerodromu su sačekali predsednik Srbije Tomislav Nikolić sa suprugom, predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković, predsednik vlade Aleksandar Vučić, šef diplomatije Ivica Dačić, ambasador Srbije u Pekingu Milan Bačević.

Za Si Đinpinga na aerodromskoj pisti priređen je svečani doček, tradicionalno, uz so i pogaču, a kineskom predsedniku i njegovoj supruzi deca u srpskim narodnim nošnjama uručila su bukete cveća.

Avion kineskog predsednika su u vazdušnom prostoru Srbije dočkala tri aviona ratnog vazduhoplovstva.

Ovim povodom i Kinezi koji imaju svoje prodajne objekte u Bloku 70, poznatijem kao "China town", postavili su crveni transparent na kojem zlatnim slovima na srpskom i kineskom jeziku piše "Predsedničke Xi Jinping dobrodošli u Srbiju!"

Fotografije ovog transparenta obišle su društvene mreže, a izazvale su veoma dobre komentare od korisnika.

- Baš napisah, ma šta Kinezi mislili o vlasti i režimu u Kini, oni se prema državi uvek odnose sa poštovanjem i svaka im čast na tome. Naklon do poda, i mi treba da učimo od njih - bio je jedan od komentara na fotografiju.

(Telegraf.rs)