Počele pripreme za "Belgrade 10k": Na Kalemegdanu BESPLATNI TRENINZI za sve trkače! (FOTO)

Na globalnom nivou, cilj kampanje je promovisati značaj trčanja i inspirisati ljude koji redovno trče

U sklopu priprema za petu po redu Nike trku - “Belgrade 10k”, Nike+ Run Club je sinoć na Donjem Kalemegdanu započeo sa besplatnim treninzima za sve ljubitelje sporta i trčanja na kojima svi polaznici, i žene i muškarci, mogu da treniraju, testiraju svoje mogućnosti i obore lične rekorde brzine.

Osim priprema za samu trku i pomeranja ličnih granica izdržljivosti, cilj treninga je i da promoviše zdrav način života i rekreativno bavljenje sportom.

Uz brojne Beograđane, treningu su prisustvovali poznati glumci Nina Janković i Aleksandar Radojčić, pevači Nikola Rokvić, tviteraš Nichim Izazvan, košarkaš Branko Lazić i fudbaler Nemanja Mihajlović.

Svi ulesnici imali su jedan zajednički cilj, što bolje se pripremiti za veliku Belgrade 10k trku koja će se održati početkom septembra.

“Odlično iskustvo sa prethodnih Nike trka ohrabrilo nas je da ambicioznije pristupimo ovogodišnjoj petoj po redu i da inspirišemo trkače da učestvuju u najvećoj dosada beogradskoj trci. Kampanja kojom promovišemo gradsko trčanje traje više od pet godina, priključio nam se veliki broj trkača, među kojima je dosta poznatih ličnosti, i svi zajedno smo uspeli da Beograd svetu predstavimo kao jednu od vodećih evropskih metropola u kojoj je svetski trend gradskog trčanja zaživeo”, izjavila je Jelena Stojanović, brend menadžer Nike Srbija

Ovogodišnja trka je, kao najveća do sada, u znaku broja 10. Broj deset jer se očekuje da će po prvi put ulicama Begrada 10 hiljada trkača i istrčati 10 kilometara i time još jednom pokazati zašto je brend Nike odavno svrstao Beograd među svetske metropole koje neguju sportski duh i trkačku kulturu.

Na globalnom nivou, cilj kampanje je promovisati značaj trčanja i inspirisati ljude koji redovno trče, ali i one koji do sada nisu trčali, da postanu deo Nike kampanje kroz učlanjenje u Nike+ Run i Nike+ Training klubove i da istrče svoj najbrži kilometar i dokažu da mogu biti još izdržljiviji i brži. Nike+ Run Club treneri razvili su specijalni program u trajanju od 6 nedelja, koji svakom polazniku pruža mogućnost da napreduje i postane brži i izdržljiviji. Program uključuje specijalno prilagođene vežbe, muziku koja podstiče motivaciju i savete svetskih stručnjaka kako biste zaista bili najbrži.

I Nike + Training Club (NTC) App ovog leta će biti usmeren na postizanje agilnosti, brzine i izdržljivosti kroz kombinaciju različitih vežbi.

(Telegraf.rs)