SAOBRAĆAJNI KOLAPS: Kilometarske kolone zbog radova na "Pančevcu"

Zbog izvođenja radova na konstrukciji ispod Pančevačkog mosta, kolona vozila u pravcu prema centru grada trenutno iznosi četiri kilometra

Saobraćajna gužva na Pančevačkom mostu, u pravcu prema centru grada, ogleda se i ovog jutra u dugoj koloni vozila koja trenutno iznosi četiri kilometra.

Mnogi sugrađani pešice prelaze most, a prolaz je otežan i kolima Hitne pomoći. Uz asistenciju policije, Hitna pomoć je pre oko sat vremena ipak uspela da jednu porodilju preveze do bolnice u gradu.

Radovi na mostu su juče počeli zbog pucanje takozvanog "češlja", metalne konstrukcije koja spaja dva dela kolovozne trake, pa je "Pančevac" ulegao na ulazu u Bulevar despota Stefana, neposredno pre isključenja za ulicu 29. novembra, i to između 20 i 40 centimetara.

Međutim, ono što zabrinjava je da do popravke neće doći sve dok se ne uklone nelegalni objekti ispod "Pančevca", što može trajati danima, a dnevno preko ovog mosta pređe 100.000 vozila. Samim tim povećava se opasnost da se most uruši, iako u "Putevima Srbije" uveravaju da nema razloga za paniku.