IZGLEDAĆE POTPUNO DRUGAČIJE: Evo kada će Obilićev venac postati pešačka zona

- Ceo uži centar grada polako pretvaramo u pešačku zonu - rekao je gradonačelnik Siniša Mali

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali obišao je danas radove na rekonstrukciji Obilićevog venca, čija je vrednost 216 miliona dinara i najavio da će biti završeni za najkasnije četiri i po meseca.

Navodeći da će saobraćaj na Obilićevom vencu od subote biti obustavljen, Mali je novinarima rekao da će u tom delu grada biti napravljena pešačka zona i "zelena oaza u centru grada" sa 50 novih stabala, te da će biti promenjen asfalt, vodovodne cevi, izgrađen nov sistem za odvod kišne kanalizacije i novo osveljenje.

- Za četiri, četiri i po meseca, ovaj deo grada izgledaće potpuno drugačije - rekao je Mali.

Gradonačelnik je naveo da će to biti "raj za pešake, goste Beograda i naše sugrađane", podsetivši da se iduće godine obeležava 30 godina od pretvaranja Knez Mihailove u pešačku zonu.

Istovremeno, kaže Mali, završava se rekonstrukcija garaže na Oblićevom vencu, koja će imati dodatnih 200 mesta, radi se na Ulici maršala Birjuzova, Sremskoj ulici, Kosančićevom vencu, kao i na Delijskoj ulici.

- Ceo uži centar grada polako pretvaramo u pešačku zonu - rekao je Mali i dodao da će biti sređene i fasade.

Mali je naveo da će naredne godine početi rekonstrukcija pešačkih prelaza ispod Terazija, rad na Terazijskoj terasi, odnosno parku od hotela Moskva do Kraljice Natalije, te da će biti sređen i Bezistan, za koji je rekao da je sada u katastrofalnom stanju.

Svi radovi su usmereni na to da centar grada bude ono čime možemo da se ponosimo, rekao je Mali.

- Centar mora da bude ono što će da nas izdvoji od drugih gradova i na tome ćemo da radimo - rekao je Mali.

(Telegraf.rs / Tanjug)