AKADEMIJA NOĆNOG ŽIVOTA: Naučite kako se pije rakija, igra na stolovima i bira pečenje!

Među mnogim lekcijama koje očekuju studente je i kako pasti u sevdah, kako sigurno plesati po stolovima, kako prepoznavati devojke sa silikonskim grudima, te gde mogu da nađu dobre kobasice u zoru

U Beogradu je otvorena Akademija noćnog života koju nije osnovao Srbin već stranac. Osnivač i dekan Akademije Ralf van der Zijden, koji je već osnovao "IBikeBelgrade" (biciklističke ture po Beogradu) okrenuo se novom projektu za sve one koji žele bolje da upoznaju Beograd - "Akademija noćnog života". 

Cilj Akademije noćnog života je da nauči svoje studente kako da izlaze i zabavljaju se, piše na zvaničnom sajtu akademije.

- Bit ovih tura nije alkohol, već jedinstveni provod u Beogradu koji je sam po sebi postao brend evropskih razmera. Beograd ne sme postati Prag ili Amsterdam iz kojeg dolazim i koje su omiljene destinacije momačkih večeri za muškarce koji žele jeftino da kupe alkohol ili devojke. Baš suprotno tome, Beograd ima dušu i mi tu čar želimo da podelimo s našim gostima - rekao je osnivač i dekan Akademije noćnog života Raf van der Zijden.

Dok piju i jedu, studenti će naučiti sve o političkim spletkama i ljubavnim romansama koje su se događale u tim kafanama.

- Polaznici moraju da nauče kako se pije rakijica, kako odabrati pečenje, a dobiće i popis pesama koje će tražiti od muzičara - kaže Van der Zijden.

Ukratko, Beograd je dobio obrazovnu ustanovu s čijih predavanja nitko neće bežati.

(D. Z.)