Počelo je: Ledena kiša prešla u običnu, ali gužve po Beogradu su svuda (FOTO)

Ukoliko naiđete na područja zahvaćena ledenom kišom potrebno je odmah maksimalno smanjiti brzinu vožnje, a ujedno i udvostričiti bezbedno odstojanje između vozila

Ledena kiša trenutno pada na području Beograda, što predstavlja veliku opasnost u sabraćaju, kada je upravljenje vozilom vrlo teško, gotovo nemoguće. Padavine su počele oko sedam sati ujutru, kako je i bilo najavljeno.

NAJVAŽNIJA STVAR: Evo kako da vozite po ledenoj kiši

Danas se na severu i zapadu zemlje očekuje kiša koja će ponegde lediti pri tlu.

Tokom dana će biti pretežno oblačno i toplije, mestimično sa kišom, uglavnom u severnim i zapadnim krajevima.

Najniža temperatura oko 0, najviše dnevna oko 6 stepeni C.

Izveštaj u 9.30h:

Nakon gužve, saobraćaj se odvija neometano. Vozila prolaze normalno u svim delovima grada. Kiša i dalje pada, ali lagana. U Beogradu je i dalje dva stepena.

Izveštaj 9.00h:

Ledena kiša je sa porastom temperature, koja je prešla u plus (trenutno je u Beogradu dva stepena iznad nule), prešla u običnu kišu. Saobraćaj se odvija otežano na svim prometnijim saobraćajnicama, zbog padavina, ali nema većih i nepredviđenih zastoja.

Izveštaj od 7.30h:

Što se tiče saobraćaja u Beogradu, na Autokomandi nema još uvek većih zadržavanja, iako se saobraćaj odvija nešto sporije.

Na Gazeli je pitanje je trenutka kada će se napraviti veći zastoj. Izbegavajte ovaj most, idite alternativnim pravcima.

Na Brankovom mostu je zapravo prava alternativa , jer na njemu nema gužve. Sobraćaj se odvija normalno.

Ukoliko naiđete na područja zahvaćena ledenom kišom potrebno je odmah maksimalno smanjiti brzinu vožnje, a ujedno i udvostričiti bezbedno odstojanje između vozila.

Takvom vožnjom treba stići do prvog bezbednog mesta, parkinga, odmarališta ili benziske pumpe gde je potrebno sačekati da ova nepogoda prođe.

(Telegraf.rs)