Beogradski studenti objavili rat lopovima: Na ovim lokacijama nas pljačkaju, vreme je da uzvratimo udarac!

Pored ozloglašenog Zelenog venca, park kod Vukovog spomenika postao je jedna od najopasnijih lokacija u gradu

Ne prođe dan da se neko od studenata ne požali da mu je nestao novčanik, novac, dokumenti ili torba. Svesni toga, oni su odlučili da stanu na kraj krađama i zastraživanjima i pokrenuli su akciju potpisivanja peticije.

Dom kulture Studentski grad pred gašenjem! Studenti pokrenuli peticiju protiv te odluke

Ko izgubi dokumenta, nova PLAĆA ČAK TRI PUTA VIŠE!

Pored ozloglašenog Zelenog venca, park kod Vukovog Spomenika postao je jedna od najopasnijih lokacija u gradu, bar kada je reč o uličnim napadima i otimanjima.

Zbog blizine nekoliko fakulteta i studentskog doma, park kod Vukovog spomenika mesto je okupljanja većeg broja džeparoša, pa se često čuju upozorenja studentima, ali i svim građanima, da na ovoj lokaciji budu oprezniji.

Studenti navode i ove lokacije kao opasne: Autokomanda, Karaburma kod studentskog doma, Slavija, Ušće i Sava Centar.

Svaki gubitak dokumenata za studente nosi niz problema i poteškoća. Vađenje nove lične karte je čak tri puta skuplje nego kad regularno uzimamo taj dokument, a cena novog pasoša posle gubitka je duplo veća.

U nadi da će se naći način koji će zaštiti studente, jedan od njih je došao na ideju da se na predstojećoj studentskoj žurki skupljaju potpisi, a sve to u cilju stvaranja peticije kojom bi se od nadležnih tražilo rešenje ovog problema.

Potpisivanje peticije je u prostorijama Studentskog parlamenta na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu, od srede do petka, u periodu 11-14h i na velikoj žurki studenata Beogradskog univerziteta, u petak 17. marta, u klubu Andergraund, počev od 22h.

Više informacija pogledajte ovde https://www.facebook.com/ParlamentUB/?fref=nf.

(Telegraf.rs)