Fondacija za mlade talente grada Beograda

Beograd je grad mladih i kreativnih ljudi, grad koji gleda u budućnost i čiji se potencijali u poslednje četiri godine koriste i stavljaju u svrhu onih koji su ogledalo budućnosti-mladima

  • 0

Fondacija za mlade talente grada Beograda, jedan je od mnogih primera dobre prakse uspešne saradnje Grada Beograda i mladih, implementiranih upravo sa ciljem pružanja sistemske podrške potrebama mladih.

U prvoj godini rada, tek osnovane Fondacije, pravno-formalni okvir kreiran je upravo u interakciji sa mladima, kroz osluškivanje njihovih želja i potreba, kako bi se stvorilo okruženje koje će od samog osnivanja biti osposobljeno da odgovori na njihove zahteve.

Nije nam bila ideja da stvorimo mesto onako kako ga mi zamišljamo, već onako kako ga zamišljaju mladi i talentovani Beograđani zbog kojih je i osnovana. Tako je temelj rada Fondacije upravo sprovođenje konkursa za nabavku instrumenata i opreme koja im je neophodna, za odlaske na skupa prestižna takmičenja u inostranstvu, kao i za putovanja i učestvovanje na određenim master klasovima i edukacijama.

Foto: fondzamladebeograd.rs

Danas, posle dve godine rada, imamo dve generacije mladih i talentovanih Beograđana koji su prepoznati i podržani od strane Fondacije, koju čine preko 150 stipendista i koji su zahvaljujući novčanim sredstvima Fondacije obnovili svoje opreme kojom razvijaju i neguju svoj talenat, otputovali na najrazličitije strane sveta i vraćali se sa medaljama.

Grad Beograd je danas tu za mlade, ne samo da ih pohvali i nagradi kada već postignu uspeh, već je tu da prepozna njihov potencijal i pomogne im da se takmiče, da postignu uspeh, da otputuju po nagradu i predstave nas u najboljem svetlu. 

Mladi talenti su najdragoceniji ambasadori Beograda i Srbije. Njihovi uspesi su uspesi naše nacije.

(Telegraf.rs/ Andrea Radulović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA