Održana tribina "Bezbednost dece na internetu“ za voždovačke školarce!

Projekat "Sto škola za detinjstvo bez bola" podržalo je Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija, a logističku podršku dala je i Gradska opština Voždovac

Dugogodišnji novinar i pisac Vlada Arsić održao je danas u voždovačkim osnovnim školama "Jajinci" i "Vojvoda Stepa" tribinu na temu "Bezbednost dece na internetu".

Nagrađeni učesnici turnira Trofej Voždovca 2016!

U interaktivnom delu tribine đaci su imali priliku da saznaju na koji način mogu postati žrtve virtuelnog nasilja i kako da se u takvim situacijama preventivno zaštite. Zaštita dece na internetu podrazumeva fizičku, psihičku i moralnu bezbednost maloletnih lica tokom obavljanja svakodnevnih aktivnosti (surfovanje, četovanje, korišćenje društveno-socijalnih mreža i onlajn igrice). Deca moraju oprezno koristiti savremenu tehnologiju, zaključak je današnjeg predavanja.

Projekat "Sto škola za detinjstvo bez bola" podržalo je Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija, a logističku podršku dala je i Gradska opština Voždovac ispred koje su tribini prisustvovali načelnica Uprave Bojana Radaković, član Veća zadužen za školske i predškolske ustanove Miloš Stojanović i odbornica Tatjana Marković.

Ovakva predavanja sutra će moći da čuju i đaci OŠ "Vuk Karadžić" i OŠ "Vojvoda Putnik" u Ripnju.

(Telegraf.rs/ PR)