Kad god padne kiša, malo jezero se stvori u Novom Beogradu: Hoće li ovo neko da reši?

Sa direktorom "Vodovoda i kanalizacije" Draganom Đorđevićem, nismo uspeli da razgovaramo o ovom problemu, jer je, kako nam je rečeno, na službenom je putu od tri dana

Foto: Telegraf.rs

Stanovnici Novog Beograda, u Ulici Savski nasip, godinama muče muku kad god padne kiša - nasred njihove ulice napravi se bazen koji je gotovo nemoguće preći ni kolima, a kamoli pešice. Problem ne bi, kako kažu, bio toliki da se voda brzo povlači, već se naprotiv, ona zadržava danima.

Građani koji žive u ovom delu Novog Beograda, a koji su se javili našoj redakciji, kažu da su problem nekoliko puta prijavljivali Javnom komunalnom preduzeću "Vodovod i kanalizacija", ali da  su nadležni ostali nemi na njihove prijave, tako da i danas, kad god padne kiša biju istu bitku.

Foto: Marko Todorović

- Evo, juče je bio pljusak, i pogledajte kakva je bara nasred ulice. Ne možeš pešačiti ni levo ni desno. Ne postoji način ni da se zaobiđe ova voda. Kada je voda najveća, i kolima je teško proći ovaj bazen, a kamoli mi koji pešačimo i vučemo torbe - kaže nam starija žena i dodaje:

- Ovo je posao za "Vodovod i kanalizaciju". Znam da na mnogim lokacijama u Beogradu postoji isti problem, da se i u drugim krajevima grada ljudi bukvalno dave kada padne kiša, ali mi je neverovatno da problem nije ni počeo da se rešava.

Foto: Marko Todorović
Foto: Marko Todorović

Telegraf.rs se ovim povodom obratio "Vodovodu i kanalizaciji". Sa direktorom Draganom Đorđevićem, nismo uspeli da razgovaramo o ovom problemu, jer je, kako nam je rečeno u press službi on na službenom putu od tri dana. U trenucima kada je i dobar deo Beograda imao ozbiljnih popljavljenih saobraćajnica posle pljuskova.

Sa druge strane, odgovor na pitanja koja smo putem mejla poslali Vodovodu i kanalizacija, takiođe nismo dobili do sitnih sati.

Narod neka se snalazi sam, očigledno.

(Telegraf.rs)