Nagrade za 55 najboljih: Opština Savski venac podelila Tesla tablete vukovcima i đacima generacije (FOTO) (VIDEO)

- Opština Savski venac će nastaviti da pomaže i stimuliše najbolje učenike kako bi tokom daljeg školovanja nastavili sa dobrim rezultatima – poručila je Irena Vujović

Opština Savski venac nagradila je danas 55 najboljih učenika iz svih osnovnih škola sa teritorije opštine Tesla tablet računarima, koje je donirala kompanija "Comtrade". Na svečanom prijemu koji je upriličen u sali opštine, nagrade i priznanja za postignut izvanredan uspeh tokom osmogodišnjeg školovanja nosiocima Vukove diplome i đacima generacije uručila je predsednica GO Savski venac Irena Vujović.

Isplati se učiti i biti vredan: Opština Voždovac nagradila najbolje učenike vrednim poklonima (FOTO)

- Biti među najboljim učenicima je za mene posebna čast i privilegija, jer svi znamo da nije lako biti najbolji, imati sve petice osam godina, a isto tako nije lako ni biti najbolji među najboljima, zato bih posebno pohvalila učenike generacije. Od srca vam svima čestitam na postignutom uspehu. Vi ste primer koji treba da slede generacije đaka koje nam dolaze. Nadam se da će vam Tesla tableti koje ste dobili danas biti od koristi, a opština će nastaviti da pomaže i stimuliše najbolje učenike kako bi tokom daljeg školovanja nastavili sa dobrim rezultatima – poručila je Irena Vujović.

Prema rečima Irene Vujović, i oni sami su iznenađeni brojem vukovaca i đaka generacije.

- Veoma smo ponosni na njih i vrata opštine Savski venac uvek će im biti otvorena. Pratićemo i njihove buduće uspehe, a nadam se da će biti dobar primer generacijama koje dolaze. Prvi put je u ovoj opštini organizovana i pripremna nastava za prijemne ispite za srednje škole. Nadam se da će im to pomoći da izaberu dalje svoj put. A mi ćemo se svakako truditi da i dalje ulažemo u mlade talente - smatra Irena Vujović.

Prema rečima Boja Bojića iz Osnovne škole "Petar Petrović Njegoš", sve dok razmišljate o tome kako treba da se nastavi dalje, kako biste bolje prošli u kasnijem školovanju i  životu, treba samo da se gura napred.

- Na taj način ćete stići do svog cilja, bilo lako ili teško i proći ćete. Pored mojih drugih obaveza bilo je teže, ali sam uspeo i naučio sam sve i tako sam bio "vukovac".

Maja Krstić iz Osnovne škole "Radojka Lakić", i sama bi volela da zna odgovor na pitanje čime bi u životu htela da se bavi.

- Ono u šta sam sigurna je da će to svaklako imati veze sa prirodnim naukama, možda sa genetikom, možda sa fizičkom hemijom, razmisliću još, imam vremena da se odlučim - kaže Maja.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs)