Ako živite na Paliluli, i ovi ljudi vam pozvone na interfon - prijavite ih, odmah!

Ovo nije prvi put, a plašimo se ni poslednji, da se dešavaju ovakve vrste prevara

Lažni humanitarci koji navodno sakupljaju novac kako bi izlečili "malog Lazara", traže "pomoć" na teritoriji opštine Palilula. Mnogi građani su prevareni, a neki su to i objavili na društvenim mrežama, kako bi upozorili svoje sugrađane na pojavu ovih prevaranata.

Prevaranti presreću Beograđane: Namame ih da učestvuju u "nagradnoj igri", a onda ih ostave bez dinara u džepu

Kako su svi osetljivi na decu, a naročito na bolesnu, ovi prevaranti se predstavljaju kao članovi humanitarnog udruženja koje prikuplja novčanu pomoć za lečenje deteta.

Pošto su stanovnicima Palilule pokazivali navodnu saglasnost Policijske stanice Palilula, i izdavali lažne priznanice na paraf blokovima, oni su verujući da je "malom Lazaru" potrebna pomoć, davali novac bez razmišljanja.

- Saglasnost za ovakve akcije ne daje policija, već je procedura komplikovana - objašnjava predsednik opštine Palilula Aleksandar Jovičić, kako piše lobi-info.rs.

- Ovo nije prvi put, a plašimo se ni poslednji, da se dešavaju ovakve vrste prevara, stoga upozoravamo sve građane naselja na levoj obali da paze kome otvaraju vrata svojih domova, kao i da, ukoliko se bilo ko pojavi na njihovim vratima i tvrdi da uz saglasnost Policijske stanice ili opštine Palilula prikuplja pomoć, odmah pozove policiju.

- Svako ko zloupotrebljava tuđu nesreću, a pogotovo bolest i nesreću dece, zaslužuje da bude najstrožije kažnjen - poručuje Jovičić i nada se da će prevaranti biti otkriveni i završiti u zatvoru sa maksimalnim kaznama.

(Telegraf.rs/Foto: ilustracija)