Prevaranti presreću Beograđane: Namame ih da učestvuju u "nagradnoj igri", a onda ih ostave bez dinara u džepu

Svako ima svoju ulogu, primera radi, dok jedna žena vreba i vrbuje žrtve, ostali čekaju u iznajmljenim lokalima i glume igrače koji već dobijaju vredne nagrade ili novac - objašnjava izvor iz tužilaštva

  • 7

Nekoliko prevaranata presreće Beograđane na ulici nudeći im da za uloženih nekoliko hiljada dinara do preko hiljadu evra učestvuju u nagradnoj igri u kojoj mogu da osvoje mnogo novca i vrednih poklona.

Poznate lokacije stanova iz nagradne igre "Uzmi račun i pobedi": Dele se i putovanja u Njujork, karte za Rolan Garos...

Bela Palanka vodi: Ova opština sakupila je najviše fiskalnih računa, a evo gde je vaše mesto

Najčešće nasedaju starije žene koje žele da se oprobaju u igri "Gros". Izvor iz Drugog osnovnog tužilaštva u Beogradu navodi da su na njihovoj teritoriji procesuirane čak dve ovakve grupe.

- Funkcionišu po ustaljenom metodu, uglavnom u grupama od šest osoba, od kojih su najčešće dve žene. Svako ima svoju ulogu, primera radi, dok jedna žena vreba i vrbuje žrtve, ostali čekaju u iznajmljenim lokalima i glume igrače koji već dobijaju vredne nagrade ili novac - objašnjava izvor iz tužilaštva.

Foto-ilustracija: Profimedia/robertharding Foto-ilustracija: Profimedia/robertharding

Do sada je veliki broj prevarenih po celom gradu, a "pokleknu" tako što im na ulici ponude vaučer uz pomoć koga mogu da se dobiju roba ili novac, a kada žrtva pristane da se igra, odvedu je u lokal.

- Kada stignu, unutra je već pet osoba koje se takmiče, i po ustaljenom metodu, baš u tom momentu druga žena iz grupe osvaja nagradu, što žrtvi daje nadu da i ona može da bude potencijalni dobitnik. Kada pristane, i izgubi celokupan iznos koji ima u novčaniku, uvek se tu nađe neko ko nudi novac na pozajmicu.

Najčešće žrtve, prevarantima su tako dale ili ostale dužne iznose od oko 1.000 evra - objašnjava izvor koji upozorava građane da ne nasedaju na ovakve prevare.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vota

    21. februar 2017 | 00:20

    Тако су и обични шибицари и они са три карте имали помагаче који су стално наводно добијали. Док је оваца биће и маказа.

  • Anja

    20. februar 2017 | 23:20

    Kod mene bi nasli jedva i 100 din.

  • Mirko&Slavko.

    21. februar 2017 | 00:32

    Штриц,штриц,маказе за руно.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA