Goran Vesić objasnio ko je postavio 33 nove kamere u Beogradu

Ekskluzivno za Telegraf gradski menadžer otkriva posle nekoliko dana spekulacija po medijima

Proteklih dana mnogo se spekulisalo o novim/starim kamerama koje su postavljene širom Beograda, sve je zanimalo ko ih je, zašto i zbog koga/čega postavio, svi žele da čuju odgovor  na ta pitanja, a ko će dati bolji i konkretniji, nego gradski menadžer Goran Vesić!

NOVE 32 KAMERE MOGLE BI DA SNIMAJU VOZAČE U BEOGRADU: Da li je ovo spisak svih, sa preciznim lokacijama

Na portalu Telegraf.rs danas ćete moći da pročitate ceo intervju, i da dobijete odgovore na ova, i mnoga druga pitanja, a do tad ćemo vam otkriti samo deo:

- Mogli ste da primetite najnoviju priču sa Rodoljubom Šabićem oko kamera. U svetu svuda postoje kamere, koje su postavljene zbog bezbednosti ljudi i saobraćaja, a odjednom su ovde postale problem. I to od Šabića, koji je nesuđeni kandidat za graodnačelnika. Onda izađe ministar Stefanović i kaže "menjamo 60 kamera koje su zastarele i imamo prava na to". Kamere su zastarele, ne snimaju dobro, policiji su potrebne informacije koje su bolje. Ne postavljamo nove kamere - govori, između ostalog, Vesić u ekskluzivnom intervjuu za Telegraf.

- Onda Šabić pošalje pismo u kome kaže "Vesić je rekao da grad postavlja kamere". Da me je slušao, odnosno da je poštovao zakon, umesto što se raspravljao sa mnom preko medija, da je poslao pismo i rekao "čuo sam Vašu informaciju, da li ste spremni da mi razjasnite" - dobio bi od mene odgovor.

- Da, grad postavlja kamere. I te kamere se odnose samo na protočnost saobraćaja. Mi imamo adaptivni sistem za upravljanje saobraćajem, u najvažnijim saobraćajnicima, koji podrazumeva da te kamere mere gustinu saobraćaja. Na osnovu toga se produžava ili smanje dužina crvenog i zelenog svetla, kako bi saobraćaj bio prohodniji.

- Mi smo postavili sada 33 kamere, u Ruzveltovoj, Bulevaru oslobođenja, na Slaviji, ali ih nismo pustili u rad. Zato što ih još nismo u skladu sa zakonom prijavili. Ja sam rekao da su postavljene, a ne da su puštene.

- Istovremeno je Dragan Đilas, kada je rekonstruisao Bulevar kralja Aleksandra postavljao kamere. Kada je rekonstruisao Požešku, postavljao je kamere. Kada je rekonstruisao Nemanjinu, postavljao je kamere i kupio je taj adaptivni sistem. Taj isti Šabić, nije mu palo na pamet da pita Dragan Đilasa "dobro zašto ti nisi prijavio kamere". Iako te kamere rade - objasnio je gradski menadžer.

Celokupan intervju možete čitati ovog popodneva na Telegraf.rs

(Telegraf.rs)