Beograđani i Novosađani odali poštu Oliveru Ivanoviću: Hiljade građana izašlo da upali sveće (FOTO) (VIDEO)

Hiljade građana je u Hramu Svetog Save na Vračaru

Ispred Hrama Svetog Save okupljaju se Beograđani koji žele da odaju poštu ubijenom Oliveru Ivanoviću. Paljenjem sveća i polaganjem cveća hiljade građana došlo je ispred hrama sa željom da odaju počast lideru Građanske inicijative.

Tuga u Kosovskoj Mitrovici: Sveće i cveće za Olivera Ivanovića, okupljaju se prijatelji ispred stranke (FOTO)

Građani pale sveće u Hramu, a takođe na platou ispred stoje sa upaljenim svećama i ćutke odaju poštu ubijenom političaru sa KiM. I Novosađani se okupljaju ispred Uspenske crkve i na Trgu slobode u Novom Sadu gde se večeras pale sveće i tako odaje pošta Oliveru Ivanoviću.

Među okupljenima su i političari opozicije, predsednici DS i Nove stranke Dragan Šutanovac i Zoran Živković, tu je i Dragan Ðilas, Boris Tadić, Vuk Jeremić, Sanda Rašković Ivić, Dijana Vukomanović...

Građani polažu sveće ispred ulaza u Hram, gde se formirala i kolona onih koji žele u hramu da upale sveću za ubijenog predsednika Građanske inicijative.

Ispred Uspenske crkve sveće je zapalilo više desetina Novosađana, među kojima je bio veliki broj funkcionera nekoliko političkih stranaka.

Poziv na paljenje sveća upućen je posredstvom društvenih mreža, sa haštagom "Nas je ipak više", što je bio predizborni slogan Ivanovićevog pokreta na prošlogodišnjim lokalnim izborima na Kosovu i Metohiju.

U pomen na ubijenog Ivanovića, paljene su sveće i na centralnom novosadskom trgu, takođe uz prisutvo političara.

Nakon obdukcije telo ubijenog Ivanovića odneto je u sedište stranke, a sutra će biti transportovano za Beograd, gde će biti sahranjen, na Novom groblju.

(Telegraf.rs)