Maraton od Beograda preko Kajmakčalana do Krfa trajaće 8 dana, a svi će trčati sa istim ciljem

Iz Kluba apeluju na sve koji mogu da pomognu da im se jave kako bi se obezbedila sredstva za organizaciju maratona

Povodom sto godina od završetka Prvog svetskog rata sportski klub "Plemenito srce" organizovaće u julu maraton od Beograda preko Kajmakčalana do Krfa

Priča o najboljem atletičaru ikada: Uradio je nešto pre 60 godina što danas niko ne može da ponovi! (VIDEO)

- Planirano je da maraton, koji je svojevrsna humanitarna akcija, traje osam dana i na njemu će učešće uzeti poznati maratonci iz Francuske i Republike Srpske - kaže predsednik i osnivač sportskog kluba "Plemenito srce" Milisav Janković.

Akcije i maraton klub pokreće s ciljem da se pomogne deci bez roditelja, ratnoj siročadi, ugroženoj i deci ometenoj u razvoju, objašnjava Janković, te dodaje da je i prethodnih godina Klub pomago decu iz centralne Srbije i sa Kosmeta.

- Put do Krfa nije naša prva akcija, tokom 2005. smo organizovali maraton od Hrama Svetog Save u Beogradu do Hrama Hrista Spasitelja u Moskvi. Reč je o ultramaratonu koji je trajao 16 dana i put je bio dug 2.450 kilometara - kaže Janković.

Iz Kluba apeluju na sve koji mogu da pomognu da im se jave kako bi se obezbedila sredstva za organizaciju maratona, kao i na donatore koji su voljni da pomognu srpskim porodicama i deci na KiM.

- Apelujemo na sve koji mogu da nam pomognu kao sponzori, da prikupimo sredstva za taj poduhvat i deo sredstava kao pomoć porodicama i deci kojima je ona najpotrebnija - kaže Janković.

Iz BK Grupe najavljuju da će podržati maraton koji ove godine organizuje sportski klub "Plemenito srce" i njihove aktivnosti, i podsećaju da saradnja "Plemenitog srca" s Fondacijom Karić traje od 2005. godine koja je i tada dala pomoć Klubu u vidu sportske opreme kao i finansijsku pomoć.

Ovogodišnji maraton priprema se uz podršku Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije i Vojske Srbije ali je, kaže Jovanović, svaka pomoć pojedinaca i firmi dobrodošla.

(Telegraf.rs/Tanjug)