Ovih pet "običnih" ulica u Beogradu uskoro će postati "pametne"

U asfalt ovih ulica biće ugrađeni brojači koji će prikupljati podatke o vremenu registrovanog prolaska vozila, brzini kretanja svakog automobila, periodu zauzetosti induktivne petlje, kategorizaciji svakog snimljenog vozila, da li je to motocikl, automobil ili autobus...

Pet prometnih ulica u Beogradu postaće uskoro „pametne“ i neprekidno će snimati saobraćaj. Radi se o Bulevaru Nikole Tesle, ulicama Marka Čelebonovića i Omladinskih brigada, kao i Višnjičkoj ulici i Južnom bulevaru.

Tatin sin razlupao "Ronaldov ferari" od 170.000 evra u Košutnjaku, a bio je najskuplji polovni automobil u Srbiji (FOTO) (VIDEO)

U asfalt ovih ulica biće ugrađeni automatski brojači saobraćaja, a prikupljaće se podaci o broju i kategoriji vozila, kao i brzinama kojima se kreću. Ti podaci imaće strateški značaj za planiranje razvoja saobraćajnog sistema, kažu nadležni.

Podaci se prikupljaju preko senzora, a onda putem mreže mobilne telefonije prenose do centralnog računara u prostorije Sekretarijata za saobraćaj.

Potencijalni dobavljači uveliko šalju ponude, a ko će biti zadužen za ugradnju ovih sprava znaće se 6. jula, kada je zakazano otvaranje ponuda. Po izboru ponuđača, odabrana firma imaće rok od tri meseca da ugradi ovu opremu.

(Telegraf.rs)