Za njih je to normalno, a drugi se čude: Zemunska gimnazija daje priznanja i učenicima koji nisu najbolji

U svakom odeljenju ima dva, tri đaka koji su zaslužili takve pohvale

Da i oni koji nisu najbolji mogu da dobiju priznanje za svoj trud, dokaz je i potez Zemunske gimnazije. To je, kažu u gimnaziji, uobičajena praksa i za njih to nije ništa čudno.

ŠKOLA ZA PONOS SRBIJE: U nju su išli David Albahari, Sava Šumanović i Vučić, a sada će se u njoj sastati EVROPSKE GIMNAZIJE! (FOTO)

- Zemunska gimnazija dala je priznanje učeniku koji nije odličan i nije pobedio na takmičenjima, ali je bio uporan da popravi ocene i promeni ponašanje. Pravi podstrek za njega i bravo za gimnaziju - napisala je u svojoj objavi korisnica Tvitera, a zaposleni u Zemunskoj gimnaziji kažu da taj učenik kod njih nije nikakav presedan.

- To je uobičajena praksa u našoj školi, da đake koji nemaju odličan uspeh, a pokazali su uočljiv rast u obrazovanju i ponašanju, usmeno pohvalimo na sednici ili im uručimo pisane pohvalnice. Mislim da je ovakav motivacioni postupak normalan za svaku školu - rekla je za Blic Ljubica Jelenković, stručni saradnik i psiholog škole.

Ona je bila pomalo zatečena pitanjem, smatrajući da je praksa koju oni primenjuju veoma uobičajen potez kojim se deca motivišu da poprave ocene i veruje da se primenjuje u svakoj školi ili da bi bar trebalo. Takvih slučajeva je mnogo tokom školske godine, kaže ona, te ne može ni da pretpostavi na koga se tvit odnosi.

- Radila sam, na primer, sa učenikom koji je imao šest jedinica, napravili smo plan odgovaranja i uspeo je da popravi pet ocena, a ostao je jedan predmet za popravni. Došao je posle toga i pružio ruku, ali to je zapravo bila njegova borba - rekla je Ljubica Jelenković, ističući da trud dece uvek valja nagraditi.

Upravo Ljubica Jelenković predlaže učenike za koje smatra da su zalaganjem zaslužili pohvale i kaže da u proseku ima dva, tri takva đaka u svakom odeljenju.

Ona je objasnila i da ne leže svakom detetu baš sve oblasti i predmeti i to je sasvim normalno. Zbog toga se u njihovoj školi mnogo pažnje posvećuje vannastavnim sekcijama, u kojima deca mogu da se pronađu i istaknu.

VIDEO: Osnovne škole u Finskoj samo spolja liče na one u Srbiji

(Telegraf.rs)