Za rekonstrukciju platoa na Slaviji ostaje još 9 dana, Vesić poručuje: Rok neće biti ponovo produžen

Zamenik gradonačelnika je podsetio da je plato trebalo da bude završen do 8. avgusta, što se nije desilo, pa je nadzor dao novi rok, do 31. avgusta

- Rok za završetak radova na platou na Slaviji je 31. avgust i on neće biti ponovo produžen, a ukoliko ih izvođač ne bude zavšio do tada, biće mu naplaćena bankarska garancija - izjavio je danas zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

Zamenik gradonačelnika je podsetio da je plato trebalo da bude završen do 8. avgusta, što se nije desilo, pa je nadzor dao novi rok - do 31. avgusta, koji više neće biti produžavan.

Počela rekonstrukcija Trga Republike (kraj radova 16. oktobra 2019): Evo šta će sve promeniti za 420 dana (FOTO)

Dodao je da je takvo kašnjenje radova nedopustivo.

- Iščekujem da vidim da li će i kako to biti završeno do 31. avgusta. Čekamo da vidimo šta će se desiti, a pošto neće dobiti priduženje roka, zna se kakve su posledice ugovora. Da sam se ja pitao, odavno bih im naplatio bankarsku garanciju, ali to nije u mojoj nadležnosti i pošujem odluku Sekretarijata za investicije - rekao je Vesić.

Inače, te radove izvodi kompanija MBA, za koju je Vesić rekao da je jedna od najgorih, sa kojim je grad imao probleme.

Naveo je da Grad, po Zakonu o javnim nabavkama, mora da izabere najnižu ponudu, a da je ta kompanija dala najnižu cenu.

Zato smatra da to treba promeniti u Zakonu.

- Nedopustivo je kašnjenje. Uvek je moguće da imate loše dane, nekih vanrednih okolnosti na gradilištu, ali je ovo kašnjenje nedopustivo. Nadam se da ta kompanija više ništa neće raditi u Beogradu raditi, ali ne odlučujem ja o tome, zna se procedura - rekao je Vesić.

Kako je rekao, da li zaslužujete da radite ili ne, pokazuje to kako radite, i tu nema nikakvog ličnog odnosa.

VIDEO: Snimljene osobe koje su sipale deterdzent u fontanu na Slaviji

(Telegraf.rs/Tanjug)