Ðilas traži posebne tablice za službene automobile

Gradonačelnik Beograda smatra da u Srbiji i dalje postoji velika zloupotreba službenih vozila i predlaže njihovo vidno obeležavanje. rad Beograd je, zahvaljući merama za ograničenje korišćenja službenih automobila, za 3,5 godine uštedeo 230.000 litara benzina ili više od 300.000 evra

Grad Beograd je, zahvaljući merama za ograničenje korišćenja službenih automobila, za 3,5 godine uštedeo 230.000 litara benzina ili više od 300.000 evra.

- Ukidanjem dolaska i odlaska funcionera sa posla službenim automobilima, kao i ograničenjem njihovog korišćenja, grad je uštedeo 50 odsto goriva, što na godišnjem nivou iznosi više od 100.000 evra - izjavio je za sutrašnji "Blic" gradonačelnik Beograda Dragan Ðilas.

Takođe, naveo je on, zahvaljući tim merama, uvedenim u septembru 2008. godine, više od 10 automobila ustupili smo i domovima zdravlja ili ih koristimo za prevoz više od 60 pacijenata na dijalizu.

Ðilas smatra da u Srbiji i dalje postoji velika zloupotreba službenih vozila i predlaže njihovo vidno obeležavanje uvođenjem registarskih tablica u nekoj drugoj boji, kako bi građani mogli da vide kada se i za šta se koriste.

Službena vozila grada Beograda su prošle nedelje vidno obeležena natpisom "Vozilo grada Beograda" sa obe strane, a gradonačelnik je pozvao Beograđane da prijave svaku zloupotrebu gradskih službenih automobila.

- Ukoliko van radnog vremena primete neko službeno vozilo grada Beograda, slobodno mogu da ga slikaju i da nam jave, da nam pošalju SMS poruku ili fotografiju na telefon 064/8091-621 ili preko mejla na sajt grada Beograda - rekao je Ðilas.

- Prošle godine automobil jednog državnog sekretara izgoreo je na Zvezdari u 10.30 sati. Nije mi jasno zašto bi državni sekretar išao službenim kolima na posao i kako to da u 10.30 sato ide na posao, a radi u Vladi - kazao je Ðilas.

(Telegraf.rs / izvor: Tanjug)