Kakva kazna čeka osumnjičenog manijaka iz tramvaja?

Kazna bi bila drastično manja da je devojka punoletna

Ponašanje Mihaila Isailovića (37) šokiralo je javnost nakon što se pojavio snimak na kome se vidi kako seksualno uznemirava devojčicu (15) u jednom beogradskom tramvaju.

On je 23. oktobra, u tramvaju na liniji broj 2 prišao devojci koja je sedela sa druge strane, nešto joj govorio, unosio joj se u lice, a onda je napao. Devojka je pre toga pružila ruku da bi ga udaljila od sebe, nemoćna da pruži veći otpor.

Ovakav napad ne bi smeo da prođe nekažnjeno, a ukoliko sud presudi da je Isailović kriv, preti mu kazna od tri meseca do tri godine zatvora, jer je seksualno nasrnuo na maloletnicu.

Kazna bi bila drastično manja da je devojka punoletna, jer bi u tom slučaju dobio ili novčanu kaznu ili zatvor, ali samo do šest meseci.

- Polno uznemiravanje je svako verbalno, neverbalno ili fizičko ponašanje koje ima za cilj ili predstavlja povredu dostojanstva lica u sferi polnog života, a koje izaziva strah ili stvara neprijateljsko, ponižavajuće ili uvredljivo okruženje - stoji u Krivičnom zakoniku.

Isailović će ići na psihijatrijsko veštačenje, a ako se utvrdi da ima neke psihičke poremećaje može da mu se izrekne i mera obaveznog lečenja. 

Pogledajte ovaj strašan video:

(Telegraf.rs)