Skandal u Beogradu: Pijani vozač došao po đake da ih vozi na ekskurziju (FOTO)

Direktorka škole nam je spustila slušalicu. Dva puta. Kaže da je sad vreme popodnevne dremke i da ne može da komentariše sporni događaj

Zbog pijanog vozača, kojem je, kako nam je potvrđeno, pronađeno 0,34 promila alkohola u krvi, đaci Osnovne škole "Vladislav Petković Dis" iz Velikog Mokrog Luga nisu mogli da pođu na svoju dvodnevnu ekskurziju, koja je planirana juče, u sredu u 8 sati ujutru.

Kod vozača Tomislava R. (46) u sredu u 7.20 ujutru policija je rutinskom kontrolom pronašla 0,34 promila alkohola na polasku, nakon čega je isključen. Oko 9 sati je došao novi vozač.

- Trebalo je juče da krenu u 8.00 sati na dvodnevnu ekskurziju sedmog razreda. Ispred škole smo bili u 7.20 sati. Vozač je pijan dovezao autobus, nije prošao alko-test. Tada smo čuli da ne može da se krene. Pokušali su da nam podvale priču da je stopirano zbog jedne devojčice koja neće ići, pa moraju da pišu novi izveštaj - ispričali su nam roditelji.

Foto: Telegraf

Osamdesetoro dece višesatno je sedelo u autobusu, dok nije došao drugi vozač, koji je prošao proveru i konačno su krenuli. Međutim, tu nije kraj očaju ekskurzije.

- Kasnili su na sve moguće. To je tura Zlatibor, Šarganska osmica, gde je trebalo da imaju ručak do 16 sati, a stigli su u 17.30 pa deca nisu ni ručala, a uplatila su. Jutros su ih izbacili u 7 .00 iz hotela, šetali su po planini. Sad se vraćaju na ručak, kreću kada obiđu Zlatibor - dodaju roditelji.

Glavni koordinator ugostiteljskog objekta Nebojša Mladenović ipak tvrdi da su đaci imali ručak i da su ovi navodi potpuno netačni.

- Deca su došla, sa malim zakašnjenjem. Ručali su, čak su i dezert pojeli i nastavili dalje - ističe Mladenović.

VREME JE ZA DREMKU

U Osnovnoj školi za Telegraf.rs rečeno je da direktorka nije u školi, jer je na ekskurziji, kao i da ne mogu dati podatke o navedenom događaju.

Pozvali smo direktorku škole Lidiju Nikolić, koja je odbila bilo kakav odgovor, dvaput spustivši slušalicu.

Autobus nije mogao da krene zbog pijanog vozača; Foto: Telegraf

- Zovete u pogrešno vreme - rekla je Nikolić kada smo je prvi put pozvali. Na pitanje zbog čega je pogrešno vreme, odgovorila nam je:

- Vreme popodnevnog odmora je od 14 do 17 sati - odgovorila je.

Na objašnjenje da je zovemo zbog učenika koji imaju problem na ekskurziji, spustila nam je slušalicu.

Pošto je i dalje radno vreme i radni dan, a i sa nama je razgovorala u 13.31 sat, pozvali smo je podsetivši je na ove činjenice, a ona je bez ijedne reči ponovo  okončala razgovor.

Đaci su kasnili na sve; Foto: Telegraf

AGENCIJE NEGIRAJU

Iako je zvanično ptovrđeno da je vozač Tomislav R. imao 0,34 promila alkohola u krvi, agencije i dalje to negiraju!

- Ekskurzija je otišla, nije naš autobus, ali mi smo organizatori - rekli su za Telegraf.rs iz agencije "Miveks".

Iz vršačkog Alenik prevoznika, čiji su autobusi, kažu:

- Nije autobus isključen zbog pijanog vozača nego zbog nepoštovanja papirologije, jer je trebalo da se vozač odmori - rekli su nam ovde, uprkos onome što se zaista desilo pre polaska na ekskurziju.

VIDEO: Autobus jurca 110 kilometara na sat po Ibarskoj magistrali

(Telegraf.rs)