"Ako je vozač koji je trebalo da vozi đake na ekskurziju stvarno bio pijan, biće kažnjen!"

Da je razlog nepolaska nepoštovanje papirologije, i dalje tvrde iz vršačkog prevoznika

Tomislav R. (46) vozač autobusa vršačkog prevoznika "Alenik" došao je u sredu ispred OŠ "Vladislav Petković Dis", u Velikom Mokrom Lugu, po 80 učenika 7. razreda kako bi ih vozio na ekskurziju. Rutinskom kontrolom saobraćajne policije utvrđeno je da je po decu došao pijan.

Alko-test pokazao je da je profesionalni vozač autobusa imao 0,34 promila alkohola u krvi na polasku, nakon čega je isključen, a zamenio ga je drugi vozač. Đaci su na polazak na dvodnevnu turu oko Zlatibora čekali u autobusu od 7.20 sati, a kolega koji ga je zamenio došao je u 9 sati.

- Nije autobus isključen zbog pijanog vozača nego zbog nepoštovanja papirologije, jer je trebalo da se vozač odmori - rekli su nam juče službenici "Alenika", dok vlasnik Dragan Savić juče nije odgovorao na naše telefonske pozive.

Nakon ovog saopštenja, i nasuprot njemu, stigla je zvanična potvrda da je vozač imao 0,34 promila.

Foto: Telegraf

- Vozač će biti kažnjen, ako se potvrdi da je bio u alkoholisanom stanju, naravno - rekao nam je danas Dragan Savić. Međutim, da li Tomislav R. biti otpušten nije dao precizan odgovor, insistirajući da do dobijanja zvaničnog dokumenta o prekršaju vozača ne može da govori.

On objašnjava da je svakako razlog kašnjenja, odnosno nepolaska autobusa na vreme, nepoštovanje papirologije.

Na pitanje zašto je juče takođe rečeno da osim toga "autobus nije isključen zbog pijanog vozača", tačnije negirano da je došlo do prekršaja, kaže:

- Nemam tu informaciju da je bio.

(M.Ro.)