Protest taksista obeležili bes, kolaps, sukobi i hapšenja: Beograd u potpunom rasulu!

Uhapšeni su jedan taksista i jedan građanin zbog ulaska u fizički sukob, a došlo je i do upotrebe biber spreja

Taksisti su danas krenuli u protestnu vožnju od 14 do 17 časova, čime su glavne saobraćajnice u Beogradu blokirane i na njima se stvara gužva. To je izazvalo revolt građana koji su se na Savskom trgu sukobili sa taksistima.

Naime, oni su blokirali vozila taksija, a sukob je pretio da pređe i u masovnu tuču, navodi Kurir.

Mediji javljaju da je došlo i do sukoba kod Vlade Srbije, pa i da ima uhapšenih.

Uhapšeni su jedan taksista i jedan građanin zbog ulaska u fizički sukob, a došlo je i do upotrebe biber spreja. Boško Vukojević, predstavnik Ugovorne privredne taksi komore, rekao je medijima da su zbog incidenta uhapšeni jedan taksista i jedan mladić. Mladić je šutnuo taksi vozilo nakon čega je taksista pokušao da ga isprska biber sprejom, piše RTS.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

U gradu je pravi haos. Mnogi građani su primorani da idu peške. Najkritičnija je Slavija, i potez Nemanjića ka Železničkoj stanici, ali i Autokomanda i Trg Nikole Pašića.

Kritično je i na Brankovom mostu, u smeru ka gradu, gde vozila jedva prolaze. S druge strane, neke ulice, u kojima je inače gužva, danas su potpuno opustele. Na fotografijama koje nam šalju građani, vidi se da u Bulevaru despota Stefana gotovo da i nema saobraćaja.

Deluje da su se građani pripremili na najavljenu blokadu grada i da su rešili da obaveze ili odlože ili da idu pešice, piše RTS.

Foto: Tanjug/Bojan Stekić

Potpuno je usporen saobraćaj na Autokomandi, u smeru ka gradu, na "Gazeli", na Trgu Nikole Pašića, oko Sajma, u Ruzveltovoj.

Policija je zatvorila pojedine ulice u gradu i preusmerava saobraćaj. Gradski saobraćaj je negde usporen, a neke linije su obustavljene. Zbog blokade Slavije, tramvaji i trolejbusi ne mogu da voze.

Taksisti propuštaju samo vozila Hitne pomoći i vatrogasce. 

Video: Beograđani besni zbog taksi-blokade grada

(Telegraf.rs)