Ukida se validiranje u GSP-u?

Iako se uvode nove, pogodnije mere za putnike, kontrola neće biti ukinuta. Naprotiv, biće pojačana, tako što će se povećati broj kontrolnih punktova

U javnom gradskom prevozu razmatraju izmene koje će doprineti efikasnijem saobraćaju, a jedna od takvih ideja je i da se personalizovane karte ne "čekiraju".  Jedan od predloga je da se ove kartice očitavaju van "špica", dok bi kada nije gužva, putnici morali da validiraju svoju legitimaciju. Međutim, postoji i opcija da se "čekiranje" kartica sa mesečnom pretplatom ukine, i da bude kao ranije, kada su se koristile markice.

Sa druge strane, povratak u školske klupe je na svega tri dana, a gradske vlasti pobrinule su se da osnovci do škole putuju besplatno. Ipak, kontrola će da zbije redove, a u lov na "švercere" krenuće punom snagom.

Prema podacima Sekretarijata za obrazovanje, osnovne škole u Beogradu pohađa ukupno 124.000 učenika, a prema podacima "Busplusa" do sada je izdato svega 3.500 personalizovanih kartica za osnovce.

Iako se uvode nove, pogodnije mere za putnike,kontrola neće biti ukinuta. Naprotiv, biće pojačana, tako što će se povećati broj kontrolnih punktova. A s obzirom na to da je način na koji je kontrola do sada obavljala svoj posao stvarao velike zastoje, kako javnog gradskog prevoza, tako i ostalih vozila, nadležni većaju o izmenama koje bi doprinele normalnom odvijanju saobraćaja.