Dugine boje u parku Manjež: Pripreme za šetnju u toku, pažnju privlači detalj na kačketima

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kako javljaju naši reporteri sa ulica, prestonica je puna kordona policije, koja takođe i kolima svuda patrolira

Foto: Marko Jovanović

U Beogradu se danas održava Parada ponosa pod sloganom "Nismo ni blizu". Okupljanje je u 16 časova u parku Manjež, a šetnja je planirana za 17 časova.

Kako javljaju naši reporteri sa lica mesta, u parku Menjaž, gde počinje i završava se šetnja, uveliko teku pripreme. Pojedinci su se već okupili kako bi se pripremili za šetnju, a svuda se vide predmeti sa duginim bojama.

Pored zastava tu su i šolje sa natpisima "Ljubav" i "Prajd", dok su na stolovima postavljeni i kačketi sa srcima u bojama duge.

Osim raznovrsnih predmeta, učesnici prajda počeli su da oslikavaju svoja lica, te su tu i umetnici koji će im u tome pomoći.

Podsetimo, šetnja će krenuti od Nemanjine, (gde je ulaz u Park Manjež gde se učesnici okupljaju kod Rasksrsnice Nemanjine i Resavske), odatle se ide u Kneza Miloša- Kralja Milana - Trg Nikole Pašića- Narodna skupštine- Kneza Miloša -Nemanjine - Park Manjež.

Kako javljaju naši reporteri sa ulica, prestonica je puna kordona policije, koja takođe i kolima svuda patrolira. Posebno je primetno prisustvo kordona u Nemanjinoj i oko cele rute u kojima će se učesnici Prajda kretati.

(Telegraf.rs)