Evo kada će velelepna hala na Novom Beogradu dobiti svoje novo, a staro ime, "Beogradska arena"

Vreme čitanja: oko 1 min.

„Beogradska arena” je počela da prodaje ime još 2010. godine

Foto: Beoinfo

„Arenu” su pravili Beograđani, građani Srbije i srpski narod i vremenom je postala simbol našeg grada i mesto najvažnijih ne samo sportskih već i kulturnih, muzičkih i svih drugih dešavanja. Došlo je vreme da joj vratimo njeno prvo, izvorno ime „Beogradska arena”, rekao je predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić.

„Beogradska arena” je počela da prodaje ime još 2010. godine i tako je bilo do sada. Sponzorsko ime nosiće zvanično do proleća 2024. godine, kada im ističe ugovor, a otada više neće biti drugih imena, jer će opet postati „Beogradska arena”. Takav princip važiće i za sve druge važne simbole grada – naveo je Šapić.

On se osvrnuo i na okruženje Srbije, navodeći primer glavnog grada Hrvatske, gde se najveća arena zove „Arena Zagreb”, dok se u Budimpešti nalazi „Dunav arena”.

– Oni sebe poštuju i svoje simbole neće prodavati čak ni svojim privrednicima, a kamoli našim. Praksu iz 2010. godine ćemo promeniti. Mislim da simboli grada moraju da se čuvaju i, kao što rekoh,

kada ugovor bude istekao u martu 2024. godine, on se više neće produžiti – istakao je Šapić u izjavi ispred ove najveće dvorane u Beogradu.

(Telegraf.rs)