Otvoren kontrolni centar "Bus plusa"

Operateri kontrolnog centra Bus plus sistema u svakom trenutku će znati gde se vozilo nalazi, brzinu kretanja, a biće moguća i komunikacija operatera i vozača

Operativno-kontrolni centar Bus plus sistema, u kome će se obrađivati podaci o svim vozilima, danas je otvoren u Direkciji za javni prevoz.

Centar je opremljen najmodernijom opremom za praćenje svih vozila u realnom vremenu, a prema rečima pomoćnika direktora Direkcije za javni prevoz Gorana Stanojevića, operateri će u svakom trenutku znati gde se nalazi vozilo, brzinu kretanja vozila, a biće moguća i komunikacija operatera i vozača putem poruka.

- Vozač će poruke dobijati na displeju koji je ispred njega, a isto tako će moći i da pošalje već pripremljene poruke. Neke od poruka koje će vozač moći da šalje su: saobraćajna nezgoda, potrebna hitna pomoć ili kvar vozila - dodao je Stanojević.

Do sada je  1.851 vozilo opremljeno  Bus plus sistemom, a ugrađeno je  ukupno  6.400 validatora.  Do 30. januara  izdato je 488.060 personalizovanih kartica, što je veći broj od do sada kupljenih markica, podaci su Direkcije za javni prevoz.

(Telegraf.rs)