BESPRAVNA GRADNJA: Podigao garažu, inspekcija donela rešenje o rušenju, ali objekat stoji (FOTO)

Radovan Tešić je u zajedničkom dvorištu zgrade u Zemunu podigao garažu. Kako nije imao potrebnu dozvolu, inspekcija je donela rešenje o rušenju. Tri meseca kasnije, objekat je na istom mestu, a na naše pitanje - zašto, Tešić kaže: "Gde ja da držim drva?"

HAOS! Radovan Tešić iz Zemuna bespravno je podigao objekat u zajedničkom dvorištu zgrade u Ulici Mihaila Vukše 17 u naselju Nova Galenika, koji nije uklonio ni tri meseca nakon što mu je iz opštinske građevinske inspekcije naloženo da to uradi.

Dok Tešić kaže da mu je taj prostor neophodan i da je započeo postupak legalizacije, komšije iz zgrade tvrde da uzurpira zajedničku imovinu, a nadležna inspekcija ćuti.

Uprkos našim nastojanjima, u građevinskoj inspekciji opštine Zemun nisu odgovorili na naše pitanje kako je moguće da objekat i dalje postoji, tri meseca nakon rešenja o rušenju. U neformalnom razgovoru rečeno nam je da će ovaj slučaj "biti rešen kada dođe na red".

U međuvremenu, našoj redakciji javio se sam Tešić, koji nas je obavestio da će već narednih dana u Geodetskom zavodu započeti postupak legalizacije svog objekta.

(M. S.)