TELEGRAF NA SAJMU AUTOMOBILA: Najskuplji automobili i svetske premijere odmah razgrabljeni! (FOTO)

Zvezda Sajma, osim prelepih hostesa, zove se "mercedes SLS AMG coupe black series", košta 346.000 evra i već je prodat! Srpskom džepu najpristupačnija vozila do 8.000 evra

Redovni, 51. međunarodni salon automobila, najvažnija i najveća ovogodišnja manifestacija u oblasti automobilske industrije u našem regionu, otvoren je u petak i trajaće do 31. marta na Beogradskom sajmu.

Na njoj je učešće uzelo više od 450 izlagača, domaćih i inostranih proizvođača i uvoznika putničkih automobila, komercijalnih vozila, motocikala, pratećih delova i opreme, dok je ljubiteljima i fanovima predstavljeno 49 premijernih modela automobila, od čega je najveću pažnju izazvalo 10 modela koji su došli u Beograd sa tek završenog Salona automobila u Ženevi.

Sajam automobila u Beogradu nalazi se u zvaničnom kalendaru Međunarodne asocijacije proizvođača motornih vozila (OICA), a njegovi posetioci ove godine moći će premijerno da vide novi "mercedes CLA", "audi A3 sportbek", "BMV gran turizmo", "meklaren MP4 – 12C", "golf 7", "sitroen C elize", "opel adam", "leksus GS450H", "ševrolet traks", "micubiši AS", "mazdu 6", "škodu oktaviju", kao i mnoge druge.

Proizvođači, uvoznici i distributeri automobila i motocikala odobravaće kupcima odgovarajuće sajamske popuste, a u saradnji s bankama i lizing kompanijama biće i drugih pogodnosti prilikom kupovine.

Sajmovi automobila dolaze i prolaze, a samo se pamte ekskluzivni modeli. Ovog puta, zvezda Beogradskog salona nalazi se u Hali 3, gde svoje automobile izlaže "Mercedes". Njegovo ime je "mercedes SLS AMG coupe black series", koji košta 346.000 evra, a kako Telegraf nezvanično saznaje, prvog dana našao je svog kupca.

"Mercedesov" kupe u s jetvari trkački automobil snage 631 KS. Zahvaljujući 6,3-litarskom V8 motoru do stotke ubrzava za 3,6 sekundi, a maksimalna brzina mu je 315 kilometara na sat.

Foto: Milena Đorđević

Nećete se ni ove godine najesti, jer pljeskavica košta 300 dinara, a čaša piva čak 170, pa je najbolje da se za obilazak hala na sajmu naoružate hranom pre ulaska.

Na Beogradskom sajmu je dakle sve - od automobila, atraktivnih promoterki, prateće opreme, koju možete kupiti po veoma povoljnim cenama, kao i bogata ponuda rezervnih delova.

U četvrtak, 28. marta, na sajmu će biti "Porodični dan", kada će Salon automobila moći da poseti cela porodica sa jednom celodnevnom ulaznicom od 500 dinara.

Najsrećniji posetilac 51. međunarodnog salona automobila, u nagradnoj igri, u kojoj će moći da učestvuju svi posetioci sa kupljenim ulaznicama, dobiće najnoviji model automobila "fijat panda 1.2", koji poklanjaju "Fijat automobili" i Beogradski sajam.

Podsećamo, sajam traje 10 dana, a cena ulaznice je 300 dinara, grupne posete su jeftinije, a sat parkinga je 100 dinara.

(D. Z.)