Bitka Šutanovca i Božovića za lidera beogradskih demokrata!

Beogradske demokrate danas između Dragana Šutanovca i Blaše Božovića biraju predsednika Gradskog odbora, prvi put na naposrednim izborima, a pravo glasa ima 27.325 članova DS, a 113 biračkih mesta biće otvoreno od osam sati ujutru do 21 sat

Beogradske demokrate danas biraju predsednika Gradskog odbora, prvi put na naposrednim izborima, a kandidati za tu funkciju su Dragan Šutanovac i Balša Božović.

Pravo glasa ima 27.325 članova DS, a 113 biračkih mesta biće otvoreno od osam sati ujutru do 21 sat, na teritoriji grada Beograda.

Pored predsednika najvećeg gradskog odbora u Srbiji, demokrate će na kraju dana dobiti i novi stalni sastav tog odbora.

Prvi nezvanični rezultati očekuju se do 22.30 sata, dok će zvanični biti poznati kada se prikupe zapisnici sa svih 113 biračkih mesta.

Izbor prvog čoveka beogradskih demokrata pratile su medijske spekulacije o "favorizovanju jednog od kandidata, izbacivanju članova koji podržavaju drugog", što je stranka demantovala, ali i ostavka sekratara DS Tamare Tripić.

Ona je u pismu članovima Glavnog odbora navela, pored ostalog, da ostavku podnosi zbog poslednjih dešavanja u stranci i zloupotrebe stranke u procesu izbora novog predsednika beogradskog odbora.

(D. Z. / Tanjug)