Nema kupanja na Lidu ove sezone!

Radovi na postavljanju pontona i čišćenju plaže ne bi mogli da počnu pre avgusta, a opštini se ne isplati ulaganje zbog samo jednog meseca sezone

Pontona koji vodi od Zemunskog keja do plaže Lido na Velikom ratnom ostrvu ove godine neće biti, jer zbog visokog vodostaja Dunava radovi na njegovom postavljanju, kao i uređenje plaže ne bi počeli pre avgusta.

Kako objašnjava Milisav Stamenov, član veća zemunske opštine, koji je i proteklih godina bio zadužen za organizaciju postavljanja pontonskog mosta i opremanje Lida, opštini se pre svega ne isplati da pravi most i oprema plažu zbog nepunih mesec dana kupališne sezone.

Problem predstavlja i to što nakon povlačenja Dunava ostaje velika blatnjava površina kojoj, takođe, treba vremena da se osuši da bi se na nju nasuo pesak, postavili tuševi, javni toaleti i ležaljke, što je posao koji je od ove godine uvek obavljala opština Zemun. Kada se sve to uzme u obzir, jasno je da plaža ne bi mogla da bude otvorena možda čak do sredine avgusta, što se ne isplati - kaže Stamenov.

On se u ime opštine Zemun izvinio građanima Beograda i gostima, ali je i dodao se "protiv prirode ne može".

(Telegraf.rs / Izvor: Blic)