NIKAD GORA SEZONA NA ADI: Beograđani kupe pet kesica kokica dnevno!

Prodavcu pomfrita na Adi se desi da ne proda nijednu porciju na dan, a nikad slabija je i prodaja pljeskavica, girosa, sladoleda i kukuruza...

Da je velika nemaština pogodila naše društvo, vidi se na primeru nikad slabije prodaje na Adi Ciganliji. Kafići su uglavnom prazni, ljudi hranu i vodu nose od kuće, a prodavci se hvataju za glave, jer će morati celu sezonu da rade kako bi pokušali da povrate novac koji su uložili za zakup.

Cene zakupa tezgi tokom sezone na Adi Ciganliji kreću se između 3.000 do 10.000 evra, a prodavci kažu da ne pamte goru sezonu u poslednjih 10 godina.

Loša sezona na Adi odrazila se i na kafiće koji su ranijih godina odlično radili.

- Dešava se da dođu ljudi i naruče jednu kiselu vodu, a troje ostalih uzme po čašu vode - kaže za Telegraf Marko J., konobar u jednom kafiću na Adi.

- Narod nema para, drastično je opala prodaja svih proizvoda koje prodajemo moje kolege i ja na Adi. Ima dana kada skoro ništa ne prodamo i samo se nadamo da ćemo uspeti da zaradimo na kraju da povratimo novac koji smo dali za zakup. Od neke zarade ove godine nema ništa - kaže za Telegraf Vladimir Stanojević, koji već dve godine prodaje pomfrit i ostale proizvode od krompira na Adi Ciganliji.

Prodavci sladoleda žale se da prodaju desetak kugli na dan, oni koji nude roštilj ne prodaju ni 20 pljeskavica i girosa dnevno, a slabo prolaze i oni koji rentiraju bicikle i rolšue.

Nikad veća kriza na "beogradskom moru" kojoj se ne nazire kraj.

(M. Babić)