BEOGRADSKI HEROJ: Ne kajem se, otići ću u zatvor i opet spasavati nemoćne životinje! (FOTO)

- Spasio sam jedan život i za to dobio tri dana zatvora. Kakva je to pravda? - pita se Dragan Stain, koji je pre dve godine udomio mačku i tako srečio da se ona smrzne, ali je kažnjen nakon prijave komšije

Beograđanin Dragan Stain, koji je dobio kaznu zatvora od tri dana, zbog toga što je pre dve godine mačku spasao od smrzavanja na pragu svog stana, ističe u razgovoru za Telegraf da se odlučio da obelodani javnosti svoju priču kako se slične stvari ne bi događale u budućnosti i kako bi se sistemski našlo rešenje za besmislena pravila.

- Meni je nakon prijave komšije došla ekipa policajaca koji su se uljudno izvinili i napravili zapisnik o tom događaju. Ponašali su se krajnje korektno. Sudija je takođe poštujući zakon osudila na zatvorsku kaznu. Međutim, u tom poštovanju zakonskih pravila se izgubio svaki smisao - priča Stain i dodaje da da novac nije problem.

- Platio bih kaznu za neko delo da sam počinio. Međutim, ovo je suludo. Spasio sam jedan život, i za to dobio tri dana zatvora. A svakog dana smo svedoci šta se sve dešava u ovoj zemlji i koliko od onih koji su optuženi za mnogo gora krivična dela, a završe u nekoj fioci - ogorčen je Stain.

(Telegraf.rs)