ZVERINA: Nepoznati trovač ubio tri psa na Miljakovcu!

Žitelji ovog beogradskog naselja su ogorčeni jer je otrov bačen na mestima gde se igraju i deca, a u tom krugu se nalaze i osnovna škola i vrtić

Nepoznati trovač poslednja četiri dana u Ulici Bogdana Žerajića na Miljakovcu baca meso i kosti posute otrovom od koga su tri psa uginula. Samo brzom reakcijom stanara ove ulice spaseni su životi tri psa sa ulice i dva vlasnička.

Žitelji ovog kraja su ogorčeni jer je otrov bačen na mestima gde se igraju i deca, a u tom krugu se nalaze i osnovna škola i vrtić. U toku jučerašnjeg dana sakupljali su pare za kuju koja je otrovana noć pre kako bi se platili troškovi veterinara, a ubicu pasa nije uplašila ni činjenica da policija izlazi na teren već tri noći zaredom.

- Prvi poziv da su u Ulici Bogdana Žerajića otrovani pas primili smo prošlog ponedeljka. Nažalost, ta tri psa su uginula, a policija je preuzela ovaj slučaj. Prema simptomima, sumnjamo da je u pitanju otrov kreozan, ali čekamo rezultate sumnjivih supstanci koje su nađene na licu mesta. Nakon toga, primljen je poziv za još dva psa i mi smo ih preuzeli. Bili su u zaista lošem stanju, sa visokom temperaturom i povraćanjem. Nakon tretmana, oni su sada u stabilnom stanju i dalje su na posmatranju u našoj ambulanti - kažu u Hitnoj pomoći "Veterine Beograd", napominjući da su u pitanju čipovani psi u vlasništvu grada.

(Telegraf.rs / Izvor: 24.sata.rs / z.lazarevic)